2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Mobiltelefonnyi gyermekáldás KomádibanForrás: RTL Klub
Utolsó módosítás: 2010-05-05 12:51:51
Alig volt nagyobb, mint egy mobiltelefon és mindössze 30 dekát nyomott születésekor az ország legkisebb újszülöttje.

Laura már majdnem egyéves, és még mindig kisebb, mint a vele egyidõs babák. A fél kiló alatti súllyal született csecsemõk közül csak minden második marad életben.

A kis Laura 24 hétre született, 30 dekával és mindössze 24 centivel. Anyukája nem is tudta, hogy terhes. Vérnyomásproblémával vitték be a Debreceni Klinikára. Ott derült ki, hogy állapotos, néhány hét múlva pedig meg is született a kis Laura. Azonnal felsírt és kapálózott.

„Az elsõ döbbenet után - mert az volt -, csak abban reménykedtem hogy életben marad, és az már csak ajándék és nagyon nagy ajándék hogy mindenféle károsodás nélkül” – mondta Kutiné Tóth Erika.

Laura volt az ország legkisebb súlyú újszülöttje. Az elsõ hónapokban kritikus volt az állapota, és nem lehetett tudni, életben marad-e. Fél kiló alatt ugyanis csak minden második kisbaba marad életben, és közülük is sokan szenvednek károsodást. Laura két és fél hónapig volt lélegeztetõ gépen, és 5 hónap után vihették haza a kórházból a szülei.

Laura most már teljesen jól van. Igaz, a súlya és magassága továbbra is elmarad a korosztályától. Hamarosan egy éves lesz, 62 centi és még nincs 5 kiló. Orvosai szerint viszont még behozhatja a lemaradást.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!