2024. április 19. Péntek, Emma.
 
250-re emelkedett az elhunytak száma, 2383 esetben igazolták a fertőzéstForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-24 18:05:30
Címkék: Bihari hírek
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 2383 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

ELHUNYT ÚJABB 11 IDŐS KRÓNIKUS BETEG.

Ezzel 250 főre emelkedett az elhunytak száma. A 11 új áldozatból 7 nő és 4 férfi volt, a legfiatalabb egy 61 éves férfi, akinél krónikus megbetegedésként májtályogot tüntettek fel.

401-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból, írja a kormányzati koronavírus-oldal. Jelenleg hatósági házi karanténban 10 942-en vannak, az összes magyarországi mintavétel pedig 58 251-re emelkedett.

A területi adatokból az látszik, hogy Fejér megyében berobbant a járvány. Itt kiugró mértékben, egy nap alatt csaknem 13 százalékkal, míg egy hét alatt több mint 70 százalékkal nőtt az igazolt fertőzöttek száma.

Igazolt koronavírus-fertőzöttek Fejér megyében április 10-e óta.

Fejérben így százezer lakosra már 57 igazolt eset jut, ami alig marad el a budapestitől (69), és messze nagyobb minden más megye lélekszámarányos értékénél (Pest és Komárom-Esztergom megyében van 20 fölött a százezer lakosra jutó fertőzöttek száma, míg tizenegy megyében a 10-et sem éri el).

A legtöbb fertőzött továbbra is a fővárosban van: az itteni 1221 az összes igazolt eset 51,24 százaléka. Magyarország keleti felében csak a Csongrád megyei fertőzöttség mondható magasnak, ahol 60 igazolt eset van (ez azt jelenti, hogy százezer lakosra 15 fertőzött jut), míg szintén a Dél-Alföldön van a legkevésbé fertőzött megye is: Békésben csak 13 igazolt esetről tudunk.

terkep0424

Május 3-ig biztosan maradnak a jelenleg érvényben lévő korlátozó szabályok, a továbbiakról jövő szerdán dönt a kormány, vagyis legkorábban május 4-én, az érettségik kezdetekor indulhat meg az enyhítés Magyarországon, mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. Ugyanakkor az érettségi időpontja még nem végleges, indokolt esetben egy-két hetes halasztás is elképzelhető, hangzott el. A kormányinfón az is kiderült, hogy a magyarországi fertőzöttek 10 százaléka egészségügyi dolgozó.

Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos arról tájékoztatott, hogy továbbra is emelkedő tendenciát tapasztalni napról napra, tehát nem vagyunk a járvány végén. Elmondta, hogy a csütörtöki adatok szerint 850 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 61-en vannak lélegeztetőgépen.


A tisztifőorvos beszélt arról is, hogy folytatódik az idősotthonok országos járványügyi hatósági ellenőrzése, és több helyen zajlanak a fertőtlenítések is, a honvédség bevonásával. „Helyben kell meghozni azokat az intézkedéseket, amelyek segítik lassítani a járvány terjedését” – mondta a tisztifőorvos a nagy szociális, egészségügyi intézményekre utalva.

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa elmondta, hogy a hétvégékre, valamint a május 1-jei munka ünnepére ismét megkapják az önkormányzatok a lehetőséget a kijárási korlátozások szigorítására.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!