2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendeltek el egy élettársát bántalmazó és fenyegető rendőrrel szembenForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-25 09:50:51
Címkék: Bihari hírek
Bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség egy.  élettársát bántalmazó és fenyegető rendőrrel szemben. A közlemény szerint a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt folytat nyomozást.

Április 14-én ugyanis a sértett szabolcsi lakóhelyén összeveszett rendőr törzsőrmester élettársával, aki bántalmazni kezdte, ennek során

A HAJÁT HÚZTA ÉS ERŐSEN MEGRAGADTA A NYAKÁT.

A sértett tanúvallomásában azt is elmondta, hogy az elkövető már 2019-ben is többször bántalmazta és arra is rá akarta venni, hogy vonja vissza feljelentését. Ennek érdekében többször felhívta telefonon a sértettet és szülei jelenlétében azzal fenyegette meg, hogy vérfürdőt rendez, ha az ellene indult büntetőeljárás miatt megszüntetik szolgálati jogviszonyát.

A rendőr azt is felajánlotta a sértettnek, hogy amennyiben a feljelentés visszavonása után hamis vád bűncselekménye miatt pénzbüntetésre ítélnék, azt majd ő kifizeti.

A sértett vallomására tekintettel a nyomozó ügyészség haladéktalanul előállította a rendőrt, őrizetét rendelte el, majd gyanúsítottként hallgatta ki. A rendőr tagadta a bűncselekmények elkövetését és panasszal élt az őrizet elrendelése valamint a gyanúsítás ellen.

A Debreceni Járásbíróság azonban ügyészi indítványnak megfelelően, 2020. április 23-án bűnügyi felügyeletet és a távoltartást rendelt el a rendőr törzsőrmesterrel szemben, azzal, hogy az előírt magatartási szabályok megtartását a rendőrség a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrizze. A kényszerintézkedés elrendeléséről szóló végzés ellen az ülésen – telekommunikációs eszköz útján – jelen lévő gyanúsított és védő fellebbezést jelentett be, írta a vádhatóság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!