2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Magyar Levente biztosan nem lesz washingtoni nagykövetForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-25 09:54:30
Címkék: Bihari hírek
Egy dolgot biztosan megerősíthetek: Magyar Levente miniszterhelyettes úr biztosan nem lesz washingtoni nagykövet. Ő a miniszter jobbkeze és soha nem engedné el maga mellől

– mondta az Indexnek Paczolay Máté, a külgazdasági és külügyminiszter sajtófőnöke. Azután fordultunk kérdéssel Szijjártó Péter stábjához, hogy a 24.hu ma tényként írta meg: Magyar Levente miniszterhelyettes, politikai államtitkár otthagyja Külkereskedelmi és Külügyminisztériumot, hogy betöltse a megüresedett washingtoni nagyköveti posztot.

A posztot korábban Szabó László töltötte be, aki szintén Szijjártó Péter külügyminiszter államtitkára volt korábban. Szabó László távozását április 8-án jelentette be Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára.

Rá egy hétre Szabó a Mediaworksnél tűnt fel, ő lett a cég vezérigazgatója, illetve az igazgatóság elnöke.

A 24.hu azt is írta, hogy a Magyar után megüresedő miniszterhelyettesi posztra Pacsay-Tomassich Orsolya esélyes. Ő a Magyar Diplomáciai Akadémiáért és a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkár, és kevesebb mint egy éve van a külügyi tárcánál.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!