2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Legyen újra Sólyom az elnök!Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-04 09:31:47
Nyílt levélben fordultak hétfõn neves értelmiségiek az országgyûlési képviselõkhöz, ebben Sólyom László újbóli köztársasági elnökké választását szorgalmazzák.

Az aláírók szerint a 2005-ben megválasztott államfõ mûködése megmutatta, milyen jelentõsége van annak, hogy a súlyosan megosztott ország élén ki áll. Sólyom László a jogállam õre maradt a legkritikusabb helyzetekben is, erkölcsi példaadása, megnyilatkozásai útmutatásul szolgáltak mindenki számára - áll a levélben.

Az aláírók szerint Sólyom László sokat tett azért, hogy az ország tekintélyét erõsítse, érdekeit képviselje kül- és belföldön egyaránt. Országjárása erõt adott azoknak, akik Magyarország természeti és kulturális örökségének megõrzésén fáradoznak, felismert és megragadott minden alkalmat a kisebbségek jogainak védelmére, illetve a kölcsönös megbecsülésen alapuló jószomszédi kapcsolatok ápolására.

A felhívás kezdeményezõi remélik, hogy a megválasztott új Országgyûlés magáénak vallja az államfõ által képviselt célokat: a köztársaság törvényes rendjének megszilárdítását, a szolidaritás erõsítését a határokon innen és túl élõ magyarok között, nemzetközi összefogást a környezet védelmére. Ezért felhívják a parlamenti képviselõket, hogy ismét Sólyom Lászlót jelöljék és válasszák meg a Magyar Köztársaság elnökének.

Az aláírók között van Karátson Gábor író, Kopp Mária egyetemi tanár, Lányi András író, Majtényi László volt ombudsman, Makovecz Imre építész, Mellár Tamás, a KSH volt elnöke, Schneller István, Budapest volt fõépítésze, Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke, Tölgyessy Péter politológus, Vida Gábor akadémikus és Zlinszky János volt alkotmánybíró. Hozzájuk csatlakozhatnak azok, akik egyetértenek a kezdeményezéssel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!