2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Az érettségi reggelén is mondhatja azt a diák, hogy inkább ősszel tenné leForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-29 09:45:51
Címkék: Bihari hírek
Akár a vizsga reggelén is meggondolhatja magát az érettségiző diák, és dönthet úgy, hogy inkább őszre halasztja a vizsgát – derült ki Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár hétfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az államtitkár arról beszélt, hogy ugyan semmi nincs még „kőbe vésve”, de valamikor dönteni kellett az érettségi időpontjáról, hiszen ennek komoly szervezési és logisztikai kritériumai vannak.

Ezért döntöttek úgy múlt pénteken, hogy nem vizsgálják tovább a járványügyi helyzetet, és megkezdik május 4-én a vizsgákat – tette hozzá. A biztonságot szem előtt tartva született az a döntés is, hogy csak írásbeli lesz, mert  papíron 24 óráig életképes a vírus, így a dokumentumokat „pihentetni” fogják és elzárják a vizsgák után.

A TANTERMEKBEN TÍZ TANULÓNÁL TÖBB EGYSZERRE NEM TARTÓZKODHAT,

de vannak olyan iskolák, ahol ezt a számot tovább csökkentették. Hozzátette, hogy a járványügyi szakemberek véleménye szerint a koronavírus jelenleg kontroll alatt van az országban, a fertőzések száma alacsony, így most biztonságosabb megtartani a vizsgákat, mint kivárni.

Ezzel együtt, ha valaki nem akar május 4-én vizsgát tenni, akkor ősszel is leteheti azt, hiszen teljes körű érettségit szerveznek akkor is – mondta Maruzsa Zoltán, hozzátéve, hogy akár a vizsga reggelén is meggondolhatja magát a diák, ennek semmilyen szankciója nem lesz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!