2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Ittasan durrogtatott riasztófegyverével egy debreceni férfiForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-29 10:05:28
Címkék: Bihari hírek
Őrizetbe vették azt a harminc éves férfit, aki április 24-én délután először a házának udvarán durrogtatott gáz-riasztó fegyverével részegen, majd amikor a renőrök kijöttek, az utcán rájuk fogta a pisztolyt.

Az ügyészség közleménye szerint fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt őrizetbe vettek egy debreceni férfit. Eszerint április 24-én délután arról értesítették a rendőröket, hogy egy 30 éves férfi ittas állapotban egy gáz-riasztó fegyverrel lövést adott le lakóhelyének udvarán, majd a fegyverrel a kezében kiabálva az utcára ment. Az elkövető édesapja rendőri intézkedést kért.

A rendőrök a helyszínre érve felszólították a hangoskodó férfit, hogy jöjjön ki, aki erre kiabálva elküldte a járőröket és visszament az épületbe. Rövid idő múlva ordítva a fegyverrel tért vissza és a pisztolyt két kezét előre nyújtva a  rendőrökre fogta.

A férfi a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem tette le a fegyvert, azt – az időközben fedezékbe hátráló – rendőrök irányába tartva megindult feléjük. A rendőrök kibiztosított fegyverrel várták.

A helyzetet a férfi édesapja mentette meg: beavatkozott fiánál (nincs a jelentésben leírva, hogyan), aki ezután a földre ejtette a fegyvert. A két rendőr testi kényszerrel legyűrte a férfit, aki nem adta fel, továbbra is ellenállt és megpróbálta visszaszerezni a fegyverét. Végül sikerült megbilincselni.

A nyomozó ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, kihallgatta gyanúsítottként és indítványt tett letartóztatására.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!