2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Több budapesti kerületben is nyitva lesznek nyáron a bölcsődék és az óvodákForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-29 10:10:31
Címkék: Bihari hírek
Több budapesti kerületben is nyitva lesznek nyáron a bölcsődék és az óvodák, a munkába visszaálló szülőket szeretnék segíteni ezzel.

Őrsi Gergely, a II. kerület mszp-s polgármestere egy Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy idén nem lesz nyári zárvatartás a kerület bölcsődéiben és óvodáiban.

A II. kerület önkormányzata a munkába visszaálló szülőket szeretné segíteni az óvodák és bölcsődék nyári nyitvatartásával. A mostani veszélyhelyzet alatt nagyon sok szülő szabadsága terhére maradt otthon gyermekével, így fontos, hogy ha enyhül a veszélyhelyzet, és visszamennének dolgozni, ezt megtehessék.

- írja. Őrsi szerint így a munkába visszaálló szülők kényszer nélkül mérlegelhetik, hogy óvodába, bölcsődébe viszik gyereküket, vagy a nagyszülőkre bízzák felügyeletüket.

Hasonló döntést hozott az újbudai önkományzat is. A szintén ellenzéki vezetésű kerület hivatalos Facebook-oldalán úgy fogalmaznak: „ha a körülmények lehetővé teszik, nyáron nyitva lesznek az óvodák és a bölcsődék".

Célunk, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a nyári időszakban az eddigiektől eltérően – a szülői igények felmérése és megismerése mellett – valamennyi intézményünk szükség szerint nyitva tartson és a családok munkába állását segítve gyermekeket fogadjon.

A pontos nyitva tartásról majd az intézmények honlapján tájékoztatják a szülőket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!