2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Orbán: Adócsökkentés július 1-jétõlForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-04 10:58:59
Július 1-jétõl csökkentik az adókat és megmarad, sõt ki is bõvül az eva és az ekho - nyilatkozta Orbán Viktor hétfõn, a TV2 Tények Este címû mûsorában. A leendõ miniszterelnök hozzátette: ...
jelenleg semmi értelme a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét összevonni a Magyar Nemzeti Bankkal.

Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen adónemnél és milyen jellegû csökkentés várható, úgy nyilatkozott, hogy az attól függ, a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság jelentésében mi szerepel majd.

Az ekhó-ról és az evá-ról Orbán Viktor azt mondta: "inkább ki szeretnénk terjeszteni" ezt a két adónemet, hiszen az új kormánynak az a célja, hogy az egyéni vállalkozók, egy adott értékhatár és elért forgalom alatt a lehetõ legegyszerûbb és a legkönnyebb adózási rend szerint adózzanak, akár átalányadózással is.

Arra a kérdésre, hogy elképzelhetõnek tartja-e, hogy Sólyom László jelenlegi államfõ legyen újra a köztársasági elnök, Orbán Viktor azt mondta: ez még teljesen nyitott a kérdés.

A PSZÁF és a jegybank összevonásáról szóló találgatásokkal kapcsolatban a Fidesz elnöke kijelentette: "semmi értelme ebben a pillanatban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét összevonni a jegybankkal. Most csak azért, hogy megoldjunk egy személyi kérdést? Most õszintén."

Orbán Viktor korábban azt nyilatkozta Simor András jegybankelnökre utalva, hogy olyan "üzleti történetek jöttek létre, amelyek egy-egy pozícióhoz méltatlanok, de erre a problémára megtalálják a megoldást."

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!