2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Az Emmi saját halottjának tekinti a koronavírusban meghalt tatabányai betegápolótForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-29 10:55:43
Címkék: Bihari hírek
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti Bohák Csabát, a tatabányai Szent Borbála Kórház beteghordóját, írja a minisztérium közleményében.

A tatabányai kórház munkatársai közül az első fertőzöttet április 16-án regisztrálták, majd sorra jelezték az ott dolgozók, hogy tüneteket produkálnak, nyilatkozta pénteken Lőke János, a Szent Borbála Kórház igazgatója az RTL Klub Híradójának. A 41 éves férfi betegápolóként dolgozott a kórházban, felesége erősítette meg az Indexnek, hogy a férjéről van szó.

Elmondta, hogy amint párja produkálta a tüneteket, nem dolgozott, és külön is költöztek.

Az Emmi mostani közleményében azt írja:

A 41 éves Bohák Csaba húsz éven keresztül lelkiismeretesen szolgálta a tatabányai Szent Borbála Kórházat, és odaadó munkájával hozzájárult a betegek gyógyításához. A csendes, megbízható egészségügyi dolgozó a székesfehérvári Szent György Kórházban több héten keresztül intenzív kezelés alatt állt. Szervezete április 24-én feladta a harcot a COVID-19 vírus elleni küzdelemben. A koronavírus első, egészségügyben dolgozó áldozatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szombati tájékoztatóján annyit közölt, hogy a 41 éves férfi baktérium okozta vérmérgezésben szenvedett, amit egy bélgyulladásra vezettek vissza. A férfi felesége az RTL-nek viszont azt állította, férjének nem volt alapbetegsége, a fertőzéseket a kezelése közben, a kórházban kapta el. 

Hétfőn az operatív törzs meghallgatásán Müller már azt mondta, a kórházban a járványügyi vizsgálat már lezajlott, de további kiegészítést kért, ezért az ezeket érintő kérdésekre nem tud válaszolni.

HÉTFŐ KÉSŐ ESTÉRE A KÓRHÁZ 53 EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓJÁRÓL TUDTÁK, HOGY FERTŐZÖTT, EZÉRT ZÁRLATOT RENDELT EL A TATABÁNYAI KÓRHÁZBAN.

A beteghordó ügyében Müller vizsgálatot kért. „Amennyiben neki semmilyen alapbetegsége nem derül ki, szakorvosi vizsgálatot is fogok kérni” – ígérte Müller.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!