2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nem tesztelték a tatabányai kórház dolgozóitForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-30 14:37:39
Címkék: Bihari hírek
Kunetz Zsombor szakorvos, egészségügyi szakértő osztotta meg Facebook-oldalán a Nemzeti Népegészségügyi Központ április 28-i határozatát, amiből kiderül, hogy az országos tisztifőorvos, Müller Cecília a tatabányai Szent Borbála Kórházban csak a betegek koronavírus-tesztelését rendelte el, a kórházban dolgozó szakemberekét nem.

Kunetz bejegyzésében azt írja a kórházigazgató levelére hivatkozva, hogy április 26-án már 10 belgyógyász szakorvos, 77 ápoló, 8 takarító és 4 betegszállító hiányzott a működéshez az intézményben. A dokumentum szerint az egyik dolgozó tünetei április 12-én kezdődtek amit két nappal később koronvírus-gyanús esetként jelentettek, de tovább folytatta a munkáját a kórházban.

Április 27-re már 57 pozitív eset tartozott a járványhoz, ebből 27 egészségügyi dolgozó volt. „Halálozás 4 esetben történt az ápolt betegek körében”

– írja Kunetz.

Müller Cecília a népjóléti bizottság keddi ülésén a tatabányai kórház zárlatát rendelte el, ahol korábban több tucat fertőzést igazoltak, és egy egészségügyi dolgozó is elhunyt. Az ülésen Müller egyértelművé tette, hogy számos egészségügyi intézményben elkezdődött a dolgozók és az ápoltak szűrése, és a Nemzeti Népegészségügyi Központ, valamint az operatív törzs támogatja ezt a célzott tesztelési folyamatot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!