2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Schwarzenegger nemet mond az olajraForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-04 12:10:23
Váratlanul visszavonta támogatását a kaliforniai partok mentén tervezett olajfúrásoktól az állam kormányzója, Arnold Schwarzenegger, aki a Mexikói-öbölben történt környezeti katasztrófával indokolta döntését.
Schwarzenegger korábban azért támogatta a Los Angelestõl északra, Santa Barbara partjainál tervezett fúrási projektet, mert annak segítségével 100 millió dollárral csökkenthetõ lett volna az állam magas költségvetési hiánya.

A republikánus kormányzó azonban a helyi idõ szerint hétfõn tartott sacramentói sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a louisianai partoknál történt katasztrófa után mégsem támogatja a kaliforniai olajfúrást.

"Úgy vélem, egyértelmû, hogy elõ kell teremtenünk a 100 millió dollárt. De ha választhatok a 100 millió dollár és aközött, amit a Mexikói-öbölnél láttam, akkor inkább megpróbálnám kitalálni, hogyan teremthetem elõ más módon azt a 100 millió dollárt" - fogalmazott Schwarzenegger.

Mint hozzátette, azért nem támogatja a fúrási projektet, mert az szerinte nem biztonságos.

"Úgy vélem, végigmentünk számtalan tanulmányon, kutatáson és egyebeken. Mielõtt egy efféle döntést hozol, meggyõzõdsz arról, hogy biztonságos-e" - mondta, majd így folytatta: "Azután bekapcsolod a televíziót, látod ezt a hatalmas katasztrófát, és azt mondod magadnak: miért vállaljuk ezt a kockázatot? Sokkal nagyobb a kockázat, mint amennyit a pénz ér."

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!