2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Veszélyes adathalász támadást indítottak egy nagybank nevébenForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2020-07-14 21:37:46
Címkék: Bihari hírek
Adathalászattal próbálkoznak rosszindulatú csalók az MKB Bank nevében. Legyen nagyon körültekintő, ha a pénzintézet nevében kap adategyeztetésre felhívó e-mailt.

Az Origo információi szerint csalók próbálkoznak érzékeny adatok megszerzésével. Az ismeretlenek az MKB Bank nevében küldenek e-maileket, amelyben olyan hivatkozást helyeztek el, mely adathalász oldalra viszi a felhasználót.

A levél azért is különösen megtévesztő, mert annak feladójáról első pillantásra úgy tűnhet, hogy az valóban egy hivatalos email cím.

 

Megtévesztő lehet a csalási kísérletre használt email formátuma

Forrás: Origo

 

Az e-mail nyelvezete, szövegezése azonban árulkodik arról, hogy itt valójában egy rosszindulatú levélről van szó. A csalók gyakran hivatkoznak arra a levélben, hogy az internetes banki felületre való, több sikertelen bejelentkezést követően szeretnének meggyőződni a felhasználó azonosságáról, és ezért kérik az adatokat, ez azonban csak megtévesztés.

Ezért ha ilyen levelet kap, arra semmiképp ne válaszoljon, semmilyen személyes vagy bankolásához köthető adatát ne adja meg.

A levélből megnyitható hivatkozásra ne kattintson, vagy ha mégis megtette, a megnyíló oldalon semmilyen adatot ne adjon meg.

 

Az adathalász levelekkel kapcsolatban a legcélszerűbb eljárás azokat azonnal törölni a beérkező levelek, vagy a spam mappából, majd ezt követően az elektronikus levélfiók szemeteséből/lomtárából is.

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!