2024. április 19. Péntek, Emma.
 
György László: Negyedik hete folyamatosan csökken a regisztrált álláskeresők számaForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2020-07-14 21:55:15
Címkék: Bihari hírek
Részben a Gazdaságvédelmi Akcióterv intézkedéseinek köszönhetően, továbbra is kedvezően alakulnak a foglalkoztatási adatok. Negyedik hete folyamatosan csökken a regisztrált álláskeresők száma, és bővül a foglalkoztatás - írta közösségi oldalán György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

György László felhívta a figyelmet arra, hogy míg a Központi Statisztikai Hivatal statisztikái szerint a foglalkoztatottak száma a válság mélypontján,  áprilisban 130 ezerrel maradt alatta a februári értéknek, a június végi adatok alapján már csak 30 ezerrel.

 

Sőt, a júniusi foglalkoztatási szint 12 ezerrel meg is haladja a januárit. A magyar foglalkoztatási helyzet akkor érthető meg igazán, ha távlatosan gondolkodunk: 2020 júniusában 4 millió 470 ezren dolgoztak, 742 ezerrel többen, mint 10 éve, 2010-ben - tette hozzá az államtitkár.

 

A kormány továbbra is folytatja a munkát és olyan intézkedéseken dolgozik, amelyek kifejezetten a bajbajutott cégek számára jelenthetnek megoldást, de csakis abban az esetben, ha az érintett vállalkozások is kiveszik részüket a válságkezelésből - írta György László.

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!