2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kattanás elõzte meg a balesetetForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-05 08:49:00
Kattanást hallottak az utasok mielõtt buszuk baleset szenvedett kedd reggel Veszprémben. A helyi járat egy körforgalomból hajtott ki, mikor áttért a szemközti oldalra, lehajtott egy partoldalon, majd egy kerítést átszakítva, raklapon álló építõanyagos zsákoknak csapódott.
Tíz embert kórházba vittek, köztük a sofõrt is. A busztársaság szerint egyelõre nem tudni mûszaki hiba okozta-e a balesetet.

 

Eltört székek és leszakadt kapaszkodók. A buszon mindenhol üvegszilánkok. Így nézett ki a helyi járat belseje a baleset után.

A busz éppen kihajtott a körforgalomból, amikor áttért a szemközti oldalra, és lecsúszott egy több méteres partoldalon. Végül átszakította egy telep kerítését, csak a teli zsákok állították meg. A szemtanúk a hatalmas robajra figyeltek fel.

„Akkora durranás volt, és akkor ahogy odanéztem az útnak a padkája feldobta a buszt aztán röpült be még jó, hogy nem borult fel” – mondta Csizmadia László.

A buszon körülbelül húszan utaztak, tízen sérültek meg, köztük a busz sofõrje is. Mentõhelikoptert is küldtek a helyszínre, de sérültet nem kellett szállítania.

Mind a tíz sérültet kórházba vitték. Kovács Istvánnénak a válla, a lába és a szája sérült a balesetben.

„Egyenesbe bevette a sofõr a buszt, ott rettentõ nagy kattanás volt és utána áttért a bal oldalra és lezuhantunk oda az árokba” – mondta Kovács Istvánné.

A kattanás, amit a baleset elõtt az utasok hallottak akár egy leszakadt alkatrésznek is lehetett a hangja. A busztársaság szerint azonban még nem lehet megállapítani, hogy valóban mûszaki hiba okozta-e a balesetet.

„Külsõ mûszaki szakértõ itt van és õ fogja megnézni, hogy milyen mûszaki, illetve hátha az autóbuszvezetõ olyan állapotba kerül, hogy tudunk vele beszélni, õ elmondja mit tapasztalt és azok alapján lehet tudni azt, hogy mi történhetett” – mnodta Szöllõsi Ferenc, Balaton Volán Zrt. termelési igazgatója.

Amennyiben a vizsgálatok azt állapítják meg, hogy mûszaki hiba okozta a balesetet, a társaság az összes ilyen típusú autóbuszát átvizsgálja.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!