2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Meredek lejtmenetben az autópiacForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-05 10:10:05
Rémálom - ezt mondta az autókereskedõk szövetségének elnöke az új autó eladások számára. Ugyanis a piac a negyedére zsugorodott az elmúlt két évben és emiatt 15 ezer munkahely szûnt meg. Valami javulás viszont már van.

A gazdasági válság kirobbanása óta kétszáz autószalont zártak be, az alkalmazottakat pedig elbocsátották. Ez 15 ezer munkahely megszûnését jelentette.

A Gépjármû Kereskedõk Szövetségének elnöke szerint a forgalom két év alatt a negyedére esett vissza. A legrosszabb helyzet 2010 elején volt.

„A háromezret sem haladta meg a forgalomba helyezések száma. Ez a korábbi évekhez képest, mondjuk 2008-hoz képest, 75 százalékos visszaesést mutatott. Ez már nem is üzleti kategória. Ez rémálom” – mondta Gablini Gábor, a Gépjármû Kereskedõk Országos Szövetségének elnöke.

2008-óta folyamatos a csökkenés. Akkor 178 ezer autót adtak el. Tavaly már csak 71 ezret. És az optimista elõrejelzések szerint idén 65 ezer autót értékesítenek. De ennél már nem lesz rosszabb. Legalábbis ebben bíznak. A használtautópiac ugyanis már beindult.

Másfél millió forint, két-három éves kor, és persze jó mûszaki állapot. Az ilyen használtautókra nagy a kereslet. A kereskedõk szerint az ilyen kocsikat általában egy héten belül elviszik a telepekrõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!