2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Vádat emeltek a merénylõ ellenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-05 11:59:08
Vádat emeltek kedden terrorizmus és tömegpusztításra alkalmas fegyver használata miatt az Egyesült Államokban az ellen a pakisztáni származású amerikai állampolgár ellen, ...
akit a New York-i Times Square-en meghiúsult bombamerénylettel összefüggésben fogtak el. Az amerikai média értesülése szerint Faisal Shahzadot a New York-i Long Islanden vették õrizetbe a rendõrök hétfõ éjjel.

A 30 éves férfi állítólag megpróbált felszállni egy Dubaiba tartó repülõgépre a John F. Kennedy nemzetközi repülõtéren, amikor a rendõrök körbevették. Az FBI további gyanúsítottak után is nyomoz az ügyben, illetve vizsgálják, hogy Shahzad kapcsolatban volt-e más szélsõséges szervezetekkel akár az Egyesült Államokban, akár másutt.

Az FBI helyettes igazgatója, John Pistol azt mondta kedden, hogy a férfi „értékes információkkal szolgált a nyomozóknak a kihallgatáson". Pistol azt közölte New York-i sajtókonferenciáján, hogy amint gyanúsítottá vált Shahzad, azonnal felkerült a neve azoknak a listájára, akiknek tilos repülõgéppel utazniuk. Ennek eredménye volt, hogy felfigyeltek rá, amint megpróbálta elhagyni az országot hétfõn éjjel.

„Annak alapján, amit eddig tudunk, egyértelmû, hogy ez terrorista merényletkísérlet volt amerikaiak meggyilkolására országunk egyik legforgalmasabb helyén” - mondta az igazságügyi miniszter kedden. Eric Holder hozzátette: Shahzad beismerte, hogy részt vett a támadásban, ami azért hiúsult meg, mert egy árus észrevette, hogy füstöl a kocsi, és riasztotta a rendõrséget.

Közben a pakisztáni hatóságok bejelentették kedden, hogy két embert õrizetbe vettek Karacsiban, miután lehallgatták telefonbeszélgetéseiket, amelyek alapján az a gyanú, hogy kapcsolatban voltak Shahzaddal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!