2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Nem kell megmenteni az országotForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-06 17:27:25
Nem kell megmenteni az országot, hiszen a Bajnai-kormány válságintézkedéseinek köszönhetõen nincs csõdben - mondta a kormányszóvivõ csütörtöki tájékoztatóján.

Szollár Domokos hozzátette: a leköszönõ kormány reform intézkedéseinek köszönhetõen növekedési pályára állt a gazdaság, így Magyarország „visszafordult a szakadék szélérõl.”

A kormányszóvivõ külföldi elemzõkre hivatkozva elmondta: az ország nemzetközi megítélése is sokkal jobb, mint korábban. Szollár Domokos szerint „felelõtlenség” a Fidesztõl, hogy riogatja a lakosságot, hiszen ezek hatása „soha ennyire nem volt közel az emberek pénztárcájához, mint most.”

A kormányszóvivõ elmondta: a Bajnai-kormány adócsökkentése, illetve azok az intézkedések, amelyek a nyugdíj- és szociális rendszer rendbetételére irányultak, megalapozták a növekedést.

Április végéig 45 forinttal kellett kevesebbet fizetni átlagosan egy euróért a válság tetõzéséhez képest. A jegybanki alapkamat is 11,5 százalékról 5,25-re csökkent. Idén az elsõ három hónapban 4,5 százalékkal nõtt az ipari termelés. Az Európai Bizottság legfrissebb jelentése szerint, ha az ország ezen az úton halad, akkor jövõre már a stagnálást lassú fejlõdés válthatja fel.

Szollár Domokos szerint felelõtlenség a leendõ kormány részérõl a riogatás, hiszen az ilyen nyilatkozatok most nagyon érzékenyen érinthetik az emberek pénztárcáját. Hozzátette: „csak politikailag érti a Fidesz riogatását” Az sem adhat erre magyarázatot, hogy a leendõ kormány ne tudott volna az ország helyzetérõl, hiszen a fideszes Varga Mihály annak a gazdasági bizottságnak az elnöke volt, amelyik mindenrõl pontos tájékoztatást kapott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!