2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Novemberi horoszkópForrás: saját
Utolsó módosítás: 2008-11-10 15:09:55
Címkék: Horoszkóp, november
Megtudhatja mi vár Önre novemberben. A Kos a kimerültség jeleit észleli,a Rákot jó egészségnek örvendhet.

Kos (március 21. - április 20.)
Ha általános kimerültség jeleit észleled, az elsõ dolog annak reális felmérése kell, hogy legyen, hogy mi az, amit még tudsz vállalni és mi az, amit már nem - el kell fogadnod néha, hogy te sem vagy egy fáradhatatlan robot, ugyanúgy szükséged van a pihenésre, az érzelmi, szellemi és fizikai feltöltõdésre, mint másoknak. Ha észreveszed, hogy fogaidat csikorgatod, összeszorítod, ez annak a jele lehet, hogy a terhes helyzetek felhalmozódtak az életedben - néhány dologra mindenképpen nemet kell mondanod! A fogorvosi kivizsgálásnak amúgy is itt lehet az ideje, érdemes lenned például olyan "extra" szolgáltatásokat is igénybe venned, mint amilyen a fogkövek leszedetése vagy a fogfehérítés. Ha sportolni támad kedved, akkor mindenképpen olyan mozgásformát válassz, ami még ismeretlen a számodra - így kevésbé unod meg az edzéseket!

 

Bika (április 21. - május 20.)
Érdemes lenne egy kicsit "szakértõ" szemmel is megvizsgálnod az életmódodat: minden tápanyagot megkap a szervezeted? Eléggé kihívást nyújtó az edzésprogramod? Láttál az elmúlt hetekben változást, vagy megragadtál egy bizonyos szinten? Eleget pihensz és kellõen egészségesnek érzed magad? Mivel a következõ hetekben nagyon jól tudod rendszerezni a hozzád eljutó információkat, így azokat is, amelyek a jól-létre vonatkoznak, érdemes most felülvizsgálni az életed. Ha bizonytalannak érzed magad, vagy úgy gondolod, hogy jobban is tudnád csinálni, akkor keress fel egy olyan szakértõt, aki ellát néhány használható, könnyen betartható tanáccsal. A hónap legvégén minden könnyebben megy, ha barátokkal, társasággal csinálja az ember - ezt vedd figyelembe, ha éppen az edzéseidet szervezed!

 

Ikrek (május 21. - június 21.)
Igen stresszes heteknek nézel elébe, és még a legkisebb apróságok is rettenetesen feldühíthetnek, aggodalmaskodóbb is leszel, mint máskor. Az egészséged szempontjából éppen ezért az a legfontosabb, ha nyugtató hatású mozgásformákat végzel - csak semmi versengés, csak semmi túlhajszoltság -, és minél több olyan dolgot próbálsz ki, ami segít ellazulni és feldolgozni a gondokat! Testednek és szépségednek akkor teszel jót, ha a pihenést és a harmóniát keresed, amikor csak teheted. Ebben segíthetnek a különbözõ gyógynövényes-illóolajos fürdõk: próbáld ki a levendulát vagy az ylang-ylangot, de készen vásárolt olajkeverékeket is használhatsz! A hónap második felében a hátad, hátizmaid és gerinced kerülhet a figyelem középpontjába: figyeld meg magadat, nem ülsz-e túl görnyedten, vagy nem viselsz-e nehéz táskákat. A november tökéletes idõszak lehet neked arra, hogy masszõrhöz kezdj járni!

 

Rák (június 22. - július 22.)
Általában véve jó egészségnek örvendhetsz, nagyon kellemesen érzed magad a bõrödben a következõ hetekben, de jó lesz tartózkodni az édességek és zsíros ételek túlzott fogyasztásától - ez különösen akkor lehet jellemzõ rád, amikor valamivel nem vagy elégedett, így az evés szeretet- és biztonságpótlék lehet a számodra. Keress inkább más módszereket arra, hogy megkapd a szükséges "érzelemmennyiséget": hívd fel gyakrabban a szeretteidet vagy a barátaidat, vagy csatlakozz egy olyan közösséghez (internetes is lehet!), ahol teljesen õszinte tudsz lenni másokkal, és jólesõ érzéssel tölthet el az is, hogy segítesz a többieknek. Arra is szánj elegendõ idõt, hogy megvizsgáld, te hogyan táplálod saját magad, elsõsorban átvitt értelemben: eleget foglalkozol a kedvteléseiddel, elég idõt töltesz kikapcsolódással, zenehallgatással, olvasgatással vagy álmodozással?

 

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Érzékennyé válhat ebben az idõszakban a lábad, különösen ami a lábfejet és a talpat illeti - nagyszerû lehet a november arra, hogy kipróbáld a talpmasszázst vagy a reflexológiát! A lábon számos akupunktúrás pont található, a talpmasszázs növelheti a vitalitást és az egészséget. A láb reflexológia nagyon hatásos módszer a belsõ szervek és a szervezeten belüli energiaáramlás serkentésére - sõt, még olyan betegségeket is sikeresen felfedezhetünk a segítségével, amire nem is gyanakodtunk. Az is fontossá válhat, hogy lecseréld a régi, kényelmetlen - vagy éppen túlságosan is kitaposott - cipõidet, és beszerezz egy jó minõségû talpbetétet, ami segíthet abban, hogy egy kicsit kíméld a lábaidat. A hónap vége felé az anyagiak és a pénzügyi kérdések foglalkoztathatnak a legjobban - ha bizonytalannak érzed magad ezekben az ügyekben, akkor vezesd egy füzetben a bevételeidet és a kiadásaidat! Így nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

 

Szûz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Elõfordulhat, hogy többet idegeskedsz ebben az idõszakban. Tudatosan törekedj az idõnkénti lazításra, és próbálj kellemes dolgokra gondolni - a környezetedet is alakítsd oly módon, hogy minél jobban, otthonosabban érezd magad benne. Az illatos gyertyák, a szép képek, vagy a szobanövények még a sivárabb sarkokat, vagy a munkahelyi környezetet is feldobhatják. Ha számítógéppel dolgozol, akkor a háttérképedet is lecserélheted, mondjuk, egy olyan tájképre vagy városi látképre, ahová szívesen elutaznál. A hónap közepén nézd át a gyógyszeres szekrénykédet, illetve nézz utána (vagy kérj tanácsot az orvosodtól), hogy milyen vitaminokat, táplálék-kiegészítõket lenne ajánlott szedned. Ugyanakkor, próbáld csökkenteni a cigaretta, a gyógyszerek, az alkohol mennyiségét, mert ezek most sokkal erõteljesebben hatnak rád.

 

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
A következõ hetekben jobban kellene ügyelned a táplálkozásodra, nagyon fontos, hogy a könnyû ételeket részesítsd elõnyben a zsírdús, nehéz, tartalmas fogások helyett. Legalább ilyen lényeges a rostdús táplálkozás, a zöldség- és gyümölcsfélék fogyasztása nagyon jót tehet az emésztésednek - ez pedig azért lehet kiemelt jelentõségû most az életedben, mert a szorongás, az idegeskedés bizony a testedre is kihat. November második felében sokkal több türelemre lesz szükséged: nemcsak mások miatt, de saját magadat is nehezebb lesz elviselni. A hangulatod is hullámzó lehet, és még te magad sem vagy biztos abban, hogy mit akarsz. Próbálj meg többet pihenni a hónap vége felé, és szánj több idõt arra, hogy befelé figyelsz, és alaposan feltérképezed a motivációidat.

 

Skorpió (október 23. - november 21.)
Tartsd mozgásban magad fizikailag és szellemileg egyaránt, hogy jól ki tudd használni ennek az idõszaknak az energiáit. Erre a sport vagy a mozgalmas játékok a legmegfelelõbb megoldás. Végezz valamilyen aktív és kihívást, de nem veszélyes fizikai tevékenységet - most nagyon fontos lehet a felkészülés és a bemelegítés, így megelõzheted a sérüléseket. A torna mellesleg kitûnõ ellenszere a frusztrációnak és az idegeskedésnek, neked pedig ebben a hónapban mindkettõbõl bõven kijuthat. Szellemi szempontból is érdemes többet foglalkoznod magaddal, az agyadnak is szüksége van az edzésre: fejts keresztrejtvényt, játssz logikai játékokat, vagy keress magadnak olyan olvasnivalót, ami elgondolkodtat. Az étrended szempontjából most jóval szabadabb lehetsz, nem kell szigorúnak lenned, ha figyelsz a mértékletességre: soha ne edd magad tele, állj le akkor, amikor háromnegyedig van megtöltve a hasad!

 

Nyilas (november 22. - december 21.)
Annyi energiád van, hogy alig tudod visszafogni magad. Mégis ezt kell tenned, ha nem akarsz túlzásokba esni, vagy hibákat elkövetni - ha ugyanis kapkodsz, vagy éppen túl hevesen veted bele magad valamibe, akkor nagyobb az esélye annak, hogy megsérülsz (fizikailag vagy lelkileg), vagy túl hamar fáradsz ki, és a végén még lelkiismeret-furdalásod is lesz, mert nem tudtál mindent megcsinálni, amit akartál Légy tudatában korlátaidnak, és ne vidd túlzásba a dolgokat! Ez az evésre-ivásra is vonatkozik: egyetlen nagy vacsora helyett inkább csipegess többször kevesebbet. Az is jó módszer, ha a telefonodat állítod be, hogy három-négy óránként jelezzen: most enned kell valamit. Érzelmi szempontból is élénk idõszakra számíthasz, ezért érdemes több programot szervezned a kedveseddel vagy a barátaiddal.

 

Bak (december 22. - január 20.)
Nagyon érdeklõdõ és nyitott hangulatban kezded a novembert, különösen ami az egészséges életmódot, a táplálkozást, a jól-léttel és a betegségekkel kapcsolatos témákat illeti. Ennek azonban negatív hatásai is lehetnek az életedre: egyrészt, könnyebben "fedezel fel" magadon tüneteket, és akár még a hipochondira is jellemzõ lehet rád; az étrended és a mozgás szempontjából pedig túl gyorsan akarsz túl mélyreható változtatásokat bevezetni. Ha ezen jeleket felfedezed magadon, akkor még idejében fogd vissza magad: próbáld meg fokozatosan alakítani az életedet, ha pedig nem vagy biztos abban, hogy tökéletes az egészséged, akkor jelentkezz be az orvoshoz egy teljes kivizsgálásra. Érzelmi szempontból is hajlamos lehetsz túlaggódni a novembert: ne fojtsd el, ne titkold, de ne is palástold az érzéseidet - könnyen megbetegedhetsz, ha magadba fojtod õket. Ha egy problémát nem is lehet azonnal megoldani, jobb ha elébe mész, és tiszta vizet öntesz a pohárba.

 

Vízöntõ (január 21. - február 19.)
Bár alapvetõen magányos farkasnak tartod magad, novemberben kifejezetten jól eshet neked, ha valamilyen csoport tagjaként mûködhetsz - ez a sportra is igaz, ezért próbáld ki magad valamilyen csapatsportban, vagy egy versenyen. Nagyon jó barátokra tehetsz szert a közös idõtöltések során, rájuk pedig kifejezetten szükséged lehet, mert rajtuk keresztül még több új, érdekes élménnyel és ismerõssel leszel gazdagabb! A hónap vége felé, az egészséged szempontjából, a munkahelyed, a munkavégzésed körülményei kapnak központi szerepet: vizsgáld meg, hogy elegendõ napfény jut-e neked, jól van-e beállítva a monitorod, vagy kellõen barátságos-e az íróasztalod! Arról se feledkezz el, hogy óránként tíz percre hagyd abba a munkát, és nyújtózkodj ki, vagy sétálj egy kicsit a szabadban.

 

Halak (február 20. - március 20.)
Szervezeted számára létfontosságú lehet a következõ hetekben, hogy megszabadulj minden olyan anyagtól, amely nem tesz jót neki: tarts egy alapos méregtelenítõ kúrát, sok gyümölccsel, zöldséggel - ha teheted, válaszd ezekbõl a biotermékeket -, illetve sok friss vízzel vagy gyógyteával! Ha bírod az izzadást, akkor szaunázni is elmehetsz gyakrabban; ez kitûnõ módszer arra, hogy a méreganyagoktól megszabadulj! Arra is figyelj oda, hogy novemberben egy kicsit hajlamosabb lehetsz arra, hogy mások igényeit a saját vágyaid elé helyezd, és túlvállald magad. A méregtelenítés az élet minden területére vonatkozhat, így az érzelmekre, baráti kapcsolatokra is! Sõt, a rossz szokásoktól is szabadulj meg: a hónap utolsó hete különösen alkalmas lesz erre!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!