2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A fiát kimentette, de megfulladt az apaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-10 10:29:46
A fiát mentette ki a Tiszából, de saját magán már nem tudott segíteni az a férfi, aki szombaton este fulladt bele a folyóba a Csongrád megyei Mártélynál. A 41 éves férfi három fiával horgászott a Tiszán, ...

mikor a középsõ fiú horgászbotja beleesett a vízbe. A fiú utána ugrott, de mivel iszapos volt a part, süllyedni kezdett. Ekkor, hogy a fiát mentse, az apa is a vízbe vetette magát. Sikerült a partra segítenie a gyereket, de õ maga elsüllyedt és megfulladt. A hódmezõvásárhelyi férfi halálnak pontos körülményeit még vizsgálja a rendõrség.

Csúszós part, iszapos meder, aki beleesik a vízbe, csak segítséggel tud kikeveredni. A háromgyermekes apuka szombat este ott horgászott fiaival. Az egyik gyerek botja a vízbe esett, a tizenéves fiú azonnal utána ugrott, de az iszapos talajon csaknem elsüllyedt, ezért ugrott utána az édesapa. Annyi ereje még volt, hogy a gyereket a partra tolja, majd elmerült.

„A két másik fiú, aki a parton volt éppen azzal volt elfoglalva, hogy testvérüket partra húzzák, õk nem is észlelték, amikor az apuka elsüllyedt a vízben, csak utána vették észre, hogy nem látják sehol az édesapjukat, ekkor felhívták édesanyjukat és õ értesítette a rendõrséget” – mondta Pál János, a Csongrád megyei Rendõr-fõkapitányság szóvívõje.

Többen is horgásztak a közelben, de a fiúk kiabálását kevesen hallották meg. Aki tehette, megpróbált segíteni, de az apát nem találták.

„Kiabálnak, hogy segítség, segítség, apuka elsüllyedt, mert beúszott, a botját elvitte a hal, beúszott a botért, hát biztos szívinfarktust kapott vagy nem tudom, mert a vizet, hogy nézem, ebben lehet már úszni” – mondta Csernák István horgász.

Fekete fólia, elszórt gumikesztyûk. A helyszínelés nyomai a mártélyi Tisza parton. Az apa testét a hatalmas sár miatt kézben hozták a tûzoltók. A férfi holttestére a part közelében találtak rá, beleragadt az iszapba.

Az RTL Híradó úgy tudja, a férfi tudott úszni, de a Mártély környéki Tisza parton szinte mindenütt iszapos a partszakasz, ha valaki nem figyel, könnyen veszélybe kerülhet.

A helyi horgászok – mint mondják – egyébként jól ismerik egymást, mindig figyelnek a másikra és azonnal segítenek, ha baj van.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!