2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Robbanóanyagot találtak az elsüllyedt hajónForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-11 12:40:03
A dél-koreai védelmi miniszter hivatalosan is megerõsítette azokat a múlt heti sajtóértesüléseket, miszerint robbanóanyag nyomait mutatták ki a március végén elsüllyedt hadihajón.

Phenjan tagadja, hogy õ küldött torpedót a korvettre.

Kim Tae Jung védelmi miniszter tárcája a múlt héten még tagadta, hétfõn azonban már elismerte, hogy RDX robbanóanyag nyomait mutatták ki a március 26-án kettétört, majd elsüllyedt hajón. Az anyagot számos torpedófajta töltetében használják. Kim a Jonhap hírügynökségnek kijelentette: fém-maradványokat is felfedeztek a hajótesten, ami tovább erõsíti a gyanút, hogy torpedótalálat miatt történt a tragédia. A nemzetközi vizsgálat végeredményét a tervek szerint a jövõ héten hozzák nyilvánosságra.

Az 1200 tonnás hajó a Sárga-tengeren, az észak-koreai határ közelében merült el. A fedélzetén tartózkodó tengerészek közül sokakat nem sikerült megmenteni - a jelenlegi adatok szerint 46 halálos áldozata van a tragédiának. Dél-Koreában már akkor felmerült, hogy torpedó süllyesztette el a hadihajót. Az elsõ számú gyanúsított Észak-Korea volt, de Phenjan tagadta, hogy köze lenne a történtekhez.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!