2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Közepesen volt ittas Stohl a balesetkorForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-12 11:29:05
A szakértõi vélemény szerint közepesen ittas volt Stohl András, amikor szombaton hajnalban karambolozott. Az RTL Híradó úgy tudja, két ezreléknyi alkohol volt a vérében. Két kocsinak ment neki, ...

a balesetben két ember sérült meg. A színész már aznap elismerte, hogy ittasan vezetett, és bocsánatot kért. Stohl András ennek ellenére nem játszhatja tovább Bordás õrnagy szerepét a Tûzvonalban címû sorozatban.

„Frontálisan jött, fékezés nélkül.”

Így emlékszik a szemtanú. A színész még aznap elismerte, hogy ivott, mielõtt kocsiba ült. Így nem meglepetés az, ami a ma elkészült szakértõi vizsgálatban áll.

„E szerint a baleset okozója közepesen volt alkoholos befolyásoltság alatt, amikor a balesetet okozta” – mondta el Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje.

Úgy tudjuk, 2 ezreléknyi alkohol volt a vérében. Ez a toxikológus szerint nagyjából 3 deci pálinka elfogyasztását jelenti. Zacher Gábor szerint ilyenkor már jelentõsen csökken a reakcióidõ.

„Tér-idõ érzékelési zavarai vannak, nehezebben fogja fel a környezete ingereit, mozgása darabos - ilyen vasemberes jellegû mozgássá válik, itt akár teljesen széteshet egy ilyen embernek a mozgása, és teljesen megváltozik a koordinációs képessége is” – mondta Zacher Gábor toxikológus.

Stohl András még a baleset napján bocsánatot kért a vétlen autósoktól. De arra nem tudott magyarázatot adni, hogy miért ült ittasan volán mögé.

„Igazából erre nem is találok szavakat. Igazából erre nincs mentség. Mindig mindenki mondta. Ancsika, anyukám, nõvérem, gyerekeim. Mindenki felé csak lelkiismeret-furdalással tudok tekinteni. Mindenkinek igaza volt, én voltam a hülye” – mondta Stohl András.

Emiatt pedig egy csapásra elveszítette szinte az összes munkáját. Az RTL Klub X-faktor címû tehetségkutatójának már biztosan nem lesz a mûsorvezetõje. A Nemzeti Színház pedig levette a mûsoráról azokat az ifjúsági darabokat, amelyekben Stohl András játszik. És ezen a héten bújhat utoljára Bordás õrnagy szerepébe.

A Tûzvonalban címû sorozat alkotói mindannyian elítélik a színészt a történtek miatt. Azt mondták, szerettek Stohl Andrással dolgozni, ezért nagy veszteség, hogy meg kell válni tõle.

„Nagyon fontos munkát végzett a Bandi, ezért nem lesz könnyû dolga annak a színésznek, aki átveszi a helyét, mert nagyon magasra rakta a szakmai lécet” – mondta Soós Péter rendezõ.

Azt egyelõre nem tudták megmondani, ki játssza majd Bordás õrnagy szerepét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!