2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Magyarország rendet akar!Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-12 12:12:34
Lesz pénz a közbiztonságra, lesz megfelelõ számú rendõr, rendõrõrs és minden településen lesz körzeti megbízott. Ezt mondta Orbán Viktor Ózdon, a közbiztonságról tartott nemzeti konzultáción, ...

ahol négy órán át tanácskoztak országgyûlési képviselõk, polgármesterek, rendõrök, kisebbségi vezetõk és Pintér Sándor leendõ belügyminiszter arról, hogy miként lehetne javítani a közbiztonságon és visszaadni az emberek biztonságérzetét és rendõrségbe vetett bizalmát. Orbán Viktor azt ígérte: két héttel a kormányalakítás után már érezhetõ lesz a javulás.

Újságírók egész hada várta a leendõ miniszterelnököt és belügyminisztert, Orbán Viktort és Pintér Sándort. Azért jöttek Ózdra, hogy a közbiztonságról tanácskozzanak.

Tapssal fogadták õket az ózdi mûvelõdési házban. Több mint kétszáz résztvevõ gyûlt össze: rendõrök, polgármesterek, cigányvezetõk, helyi és országgyûlési képviselõk.

„A térség lakossága elégedetlen a jelenlegi közbiztonsággal.”

Ezzel nyitotta meg a tanácskozást Pintér Sándor leendõ belügyminiszter. Négy órán át folyamatosan érkeztek a hozzászólások arról, hogy mi a baj és mit kéne tenni. Végül ígéret is született.

„Lesz megfelelõ számú rendõr, lesz rendõrõrs és lesz körzeti megbízott is. Én nem nyugszom addig, míg minden faluban nem lesz körzeti megbízott. És nem nyugszom bele abba, hogy nem lehet két héten belül értékelhetõ változásokat elérni” – mondta Orbán Viktor, felkért miniszterelnök.

A leendõ miniszterelnök szerint keményebb törvények kellenek. Elsõként a harmadjára visszaesõ, erõszakos bûncselekményt elkövetõk büntetését szigorítanák az úgynevezett három csapás törvénnyel.

„Beterjeszteni beterjesztjük az elsõ törvényalkotási tervünk részeként, amit vagy az alakuló ülésen, vagy az elsõ ülésen fogunk majd a nyilvánosság elé tárni” – mondta Orbán Viktor.

A leendõ miniszterelnök szerint Ózdon és térségében a kormányalakulás után két héttel már érezhetõ lesz a változás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!