2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Mészárlás egy kínai óvodábanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-12 13:21:48
Hét kisgyerek, és egy óvónõ meghalt, valamint 12-en megsebesültek szerdán a kínai Saanhszi tartományban, amikor egy férfi egy húsbárddal támadt egy óvodára.
A 48 éves támadó késõbb öngyilkosságot követett el. Ez már az ötödik hasonló, gyerekek elleni támadás volt, kevesebb mint két hónap alatt Kínában.

A Hancsong városában található óvodába a foglalkozások kezdetén, helyi idõ szerint reggel nyolc órakor tört be a húsbárddal felfegyverkezett 48 éves falusi - közölte az Új Kína állami hírügynökség. A Vu Huan-min néven azonosított férfi hét gyereket, és egy óvónõt ölt meg, valamint megsebesített 11 gyereket, és egy óvónõt - közölte a hírügynökség.

A támadó a gyilkosságok után hazatért, és öngyilkosságot követett el. Indítékai egyelõre ismeretlenek - közölte az Új Kína.

A támadás azután történt, hogy a kínai hatóságok bejelentették: országszerte megerõsítik a tanintézmények védelmét a sorozatos támadások miatt.

Április 30-án egy férfi kalapáccsal sebesített meg öt gyereket, majd felgyújtotta magát. Még azon a héten két másik akció is történt: egy disznóölõ késsel felfegyverkezett, munkanélküli férfi 29 gyermeket és három felnõttet sebesített meg egy óvodában, míg egy dél-kínai általános iskolában egy 33 éves pedagógus rendezett ámokfutást, 15 diákot és egy tanárt sebesítve meg. Márciusban egy másik támadó nyolc gyermeket késelt halálra - a férfit a múlt hónapban végezték ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!