2024. április 24. Szerda, György.
 
Száznál is több halott a légikatasztrófábanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-12 13:40:50
A korábbi hírekkel ellentétben van túlélõje a Tripoli repülõterén szerdán történt repülõszerencsétlenségnek, amelyben több mint száz ember halt meg.

A repülõtér egyik munkatársának közlése szerint egy nyolcéves holland fiú az egyedüli túlélõ. A Dél-Afrikából indult líbiai utasszállító leszállás közben szenvedett balesetet. A magyar külügyminisztérium eddigi információja szerint nincs magyar áldozata a tragédiának.

A líbiai állam tulajdonában lévõ Afriqiyah Airways légitársaság repülõgépe leszállás közben zuhant le Tripoli nemzetközi repülõterén - közölte a légitársaság. A dél-afrikai Johannesburgból indult Airbus A330-as típusú gép fedélzetén a légitársaság adatai szerint 104 ember volt: 93 utas, és a 11 fõs líbiai személyzet. A cég egyik johannesburgi vezetõje az AFP francia hírügynökségnek elmondta: úgy tudják, hogy a gép a leszállópályától egy méternyire zuhant le.

Egy névtelenül nyilatkozó líbiai biztonsági tisztségviselõ elmondása szerint robbanás történt a gépen, amikor leszálláshoz készülõdött. A baleset helyszínét a biztonsági erõk lezárták - közölte az AFP helyszíni tudósítója. A baleset idején jó idõjárási körülmények voltak a repülõtéren.

Az elsõ hírek még arról szóltak, hogy senki sem élte túl a zuhanást. A repülõtér egyik tisztségviselõje azonban késõbb közölte, hogy egy nyolcéves holland fiú túlélte a tragédiát, és egy Tripoli közelében lévõ kórházba szállították.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!