2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Tovább pumpálják a pénzt az Eclipse Zrt-beForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-12 14:09:56
Hiába gyanúsítják a volt vezetõket több milliárd forintos adócsalással, az Eclipse Zrt továbbra is kap állami pénzt. Ezt állítja az eredetiség vizsgálattal foglalkozó cégek egyesületének elnöke.
Mándi Sándor ügyvéd nyílt levelet küldött az APEH elnökének, hogy így tiltakozzon. Az Eclipse nyerte el múlt év végén azt az 5 milliárd forintos tendert, amelyet az eredtiségvizsgálat informatikai rendszerének módosítására és üzemeltetésére írtak ki.

„A cég a mai napig üzemel, a hatósági kényszerintézkedést megelõzõ 2 nappal datálták az új cégvezetõ megbízását, akinek irányításával a lefoglalásokat követõen azonnal új bankszámlát nyitottak” - ez is olvasható abban a nyilt levélben, amit Mándi Sándor jogász küldött az APEH elnökének, hogy így tiltakozzon. A cég, amirõl beszél, az eredetiségvizsgálathoz szükséges szoftvert készítõ Eclipse Zrt. Ez az a társaság, amelynek vezetõit márciusban milliárdos adócsalás és pénzmosás miatt elfogták.

"Mintegy 3 milliárd forint adóhiány került megállapításra" - mondta Sipos Jenõ, a VPOP szóvivõje.

A cég most is mûködik, sõt az eredetiségvizsgálatot korábban végzõ cégeket képviselõ Mándi szerint több tíz milliót kap az államtól.

"Ebben az a szomorú, hogy annyit nem tett meg a kormányzat, hogy felfüggessze az együttmûködést az ügy kivizsgálásig" – mondta Mándi Sándor.

Az Eclipse kedden is fent volt a köztartozás mentes cégek listáján, az APEH szerint azért, mert a cégnek nincs adótartozása

"Arra nincs automatizmus, hogy ha valaki elindít egy nyomozást valamelyik szervnél, akkor automatikusan értesítik az adóhatóságot"– mondta Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivõje.

Az RTL Híradó kereste az Eclpise Zrt-t, de sem a székhelyükön, sem telefonon nem találtunk senkit.

A nyílt levél szerint a Nemzeti Közlekedési Hatóság jelenleg is több millió forintot utal a cégnek, de õk se megerõsíteni, se cáfolni nem kívánták az állítást.

Az elektronikus közszolgáltatások hivatala korábbi közleményei szerint az eredetiségvizsgálatra kötött szerzõdés törvényes volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!