2024. április 24. Szerda, György.
 
Halálos áldozat MiskolconForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-17 08:57:49
Miskolcon a legsúlyosabb a helyzet. Az árvíz egyre jobban közelít az a belvároshoz. A felhõszakadás miatt megáradt Szinva patak kilépett a medrébõl és mindent vitt, ami az útjába került. Egész városrészek kerültek víz alá.

A vihar miatt meghalt egy ember, akire ráomlott a löszfal a háza udvarán. Több tucatnyi embert kellett a házából kimenekíteni.

Víz alatt az utcák, a játszótér is, Miskolc diósgyõri városrészében. Egész éjjel esett, mindenünnen ömlik a víz. A lakótelepre is betört, a bérházak között hömpölyög. Néhány autót szinte teljesen ellepett, a garázsok úsznak, a pincék víz alatt. Az itt élõk a homokozóból töltik fel a reklámszatyrokat, hogy megpróbálják elállni a víz útját.

Ezt a gátat át kellett vágni, hogy megóvják a belvárost az árhullámtól. A Szinva és az utcák egybefüggõ folyammá változtakt. Beömlik a házakba is, sokan otthonukban rekedtek és telefonon próbálnak segítséget kérni.

Rendõri segítséggel, a kerteken keresztül próbálják kihozni az embereket. Olyan sodrása van a víznek, hogy a tûzoltók is csak óvatosan araszolnak benne.

Miskolc belvárosában is kilépett a medrébõl a Szinva, több méterrel magasabb a vízszint a megszokottnál. A miskolciak korábban még sosem látták így.

Több utat lezárt a rendõrség, mert járhatatlanná váltak. A helyiek mindenhol homokzsákokat pakolnak, sok önkéntes is érkezett a városba, hogy segítsen. A trafóházakat is körbevette a víz, így akár az áramellátás is veszélybe kerülhet. De nem csak ez a baj.

„ A kútjaink azok közül egy mûködik jelenleg, ami körülbelül a 40%-át biztosítja a város vízellátásának. A regionális vízmûvektõl kapunk vízmûvet, de így is vízkorlátozással kell számolnunk” – mondta Káli Sándor, polgármester.

A polgármester vészhelyzet elrendelését kezdeményezte, most a kormány megerõsítésére várnak. Közben folyamatosan zuhog az esõ, és alig apad a víz. A kár felbecsülhetetlen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!