2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Alig gyõzik a munkát a fõvárosi tûzoltókForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-17 11:43:50
Több száz riasztást kaptak a tûzoltók Budapesten a vihar miatt. Reggel hét óráig 235 káresetet számoltak fel, de még mindig van hátra 200 helyszín, ahová ki kell menniük.

Több - helyen - összesen 25 helyszínen - elektromos vezetékek szakadtak le, illetve ágak hullottak a vezetékekre. Ezekre a helyekre egyelõre az áramszolgáltató szakembereit várják, mert amíg nem áramtalanítanak, a tûzoltók nem tudnak dolgozni. A tûzoltóság azt kéri, hogy aki ilyen leszakadt vezetéket lát, ne nyúljon hozzá, mert életveszélyes lehet.

A vihar miatt kialakult helyzettel vasárnap reggel óta küzdenek a tûzoltók. Körülbelül 500 bejelentés érkezett, ebbõl 235 káresetet számoltak már fel. Ebbõl 159 alkalommal kidõlt fákat kellett eltávolítani, 59 helyrõl vizet kellett kiszivattyúzni, 17 helyen különbözõ épületkárok keletkeztek, téglák, bádoglemezek hullottak le házakról. Hátra van még 200 hely, ahová ki kell vonulni, de folyamatosan érkeznek a további bejelentések - tájékoztatta a független Hírügynökséget Dobson Tibor, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság kommunikációs fõosztályvezetõje.

Van 25 olyan helyszín, ahol leszakadt elektromos vezetékek miatt elõször az áramszolgáltató embereinek kellene intézkedni, de a sok munka miatt egyes helyekre csak órák múlva jutnak el. A tûzoltók azt kérik, hogy aki leszakadt villanyvezetéket lát, ne nyúljon hozzá, mert életveszélyes lehet.

Dobson Tibor szerint a tûzoltók mindenhová kimennek, de súlyozniuk kell. A legfontosabb a közérdek, így elsõbbséget élvez - az esetleges életmentés után - a közlekedés és az energiaellátás fenntartása, illetve a közintézmények mûködésének biztosítása, csak ezután tudnak foglalkozni a magánjellegû bejelentésekkel, károkkal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!