2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Éjjel is menekíteni kellett az embereketForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-18 12:00:16
Húsz embert kellett kimenekíteni Arnóton a víz fogságából az éjszaka a Sajó áradása miatt. A Bódva pedig tovább árad, a szakemberek az Edelényi depóniára figyelnek, aminek egy része az éjszaka már átszakadt.

Kohánka István a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató helyettese a Független Hírügynökségnek elmondta: az éjszaka Arnóton volt szükség kiköltöztetésre, mert egy utcát elárasztott a Sajó. A település határában található körforgalomtól a Miskolc felsõzsolcai végében levõ körforgalomig le kellett zárni a hármas utat. Emiatt az adott útszakaszon terelés és jelentõs torlódás várható.

Kohánka István az árvízi helyzettel kapcsolatban beszámolt arról is, hogy a szakemberek leginkább az edelényi történésekre figyelnek, ahol az éjszaka átszakadt a töltésként funkcionáló depónia. A kettõ között az a különbség, hogy a depónia nem olyan sûrû anyagból készül, mint a gát, így sokkal könnyebben átázik. Márpedig a Bódva Hídvégardónál öt centiméterrel meghaladta az eddig mért legmagasabb vízszintet és még mindig árad. Edelényben egyébként hamarosan összeül a helyi védelmi bizottság, addig a víz által leginkább veszélyeztetett utcában tovább folyik a homokzsákos védekezés. A Hernád még szintén árad, de a Sajón lassú apadás kezdõdött - fogalmazott a fõigazgató helyettes. Hozzátette: Sátoraljaújhelyen már majdnem mindenhonnan visszahúzódott a Ronyva árvize, ezért ma elkezdhetik a fertõtlenítést és a takarítást, majd a kiköltöztetett lakók folyamatosan visszatérhetnek otthonaikba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!