2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Lassú apadás, elhúzódó védekezésForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-21 15:27:31
Már viszonylag nyugodt éjszakájuk volt az árvíz sújtotta Borsod megyében lakóknak. A folyók, ha igen lassan is, de apadnak. A vízügyi szakemberek szerint tartósan magas vízállásra kell számítani.
A legnagyobb gond az, hogy a gátak nagyon átáztak, ezeket újból és újból meg kell erõsíteni. Sátoraljaújhelyen a kitelepítettek több mint fele már visszaköltözhetett. Az árhullám közben elérte a Fekete Köröst is, de nem kellett rendkívüli intézkedést elrendelni.

Több százan vannak a gáton. Lassan egy hete rakják a homokzsákokat Borsod megye 61 településén. Csak csütörtökön több mint 200 ezret pakoltak le.

Lassan, de apadnak a folyók. A vízügyi szakemberek szerint így is még sokáig marad magas a vízállás, vagyis a munka nem állhat meg, mert a töltések átáznak.

Edelényénél több homokzsák leborult a töltéskoronáról, ennek kijavítása is plusz munkát adott. Pénteken vízzel teli tartályokkal erõsítik meg a védmûvet.

Hétfõ óta egy tornateremben élt több család, akiknek az árvíz betört házukba Sátoraljaújhelyen. A csaknem 800 kitelepített több mint fele már visszatérhetett otthonába. A házakat vízmentesítették és fertõtlenítették.

Péntekrõl újra teljesen jártható Miskolc határában a 3-as út, és használható az M30-as autópálya Miskolc-keleti lehajtója is. Jelenleg két településre, Tornabarakonyba és Tornaszentandrásra nem lehet bemenni személyautóval, tucatnyinál több út pedig nem, vagy csak igen nehezen járható a megyében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!