2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Baracskát kettészelte a vízForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-21 15:43:00
Nem mentek iskolába a gyerekek Baracskán pénteken. Elmaradt a tanítás, mert több utcát elárasztott a víz, és a gyerekek csak forgalmas fõúton tudnának iskolába menni.
A Szent László-patak felduzzasztotta a Váli-vizet, az kiöntött, és kettészelte a falut. 5-6 lakóház van veszélyben, kitelepíteni senkit sem kellett még. Fejérben már csak Baracskán veszélyeztet otthonokat a víz.

Több utcát elárasztott a víz Baracskán. 5-6 házat vettek körbe homokzsákokkal. Két háznál már 2-3 centiméteren múlik, hogy nem folyik be a víz. A vízügyi igazgatóság pénteken egy nagy teljesítményû árvízi szivattyút állított munkába a faluban, és egy munkagéppel dolgoznak ott, ahol a homokzsák már nem segít.

Két napja kezdõdött az áradás a falu környékén, péntekre virradóra tetõzött a víz. A faluban óriási összefogás kezdõdött. Csütörtökön este tíz óráig még 300-400 ember töltötte a homokzsákokat, pénteken 40-50-en dolgoznak a védekezésen. Várhatóan este 6 órára normalizálódik a helyzet.

Csonki Istvántól, a Közép-dunántúli Vízügyi és Természetvédelmi Igazgatóság igazgatójától a Független Hírügynökség megtudta: az M7-esnél és még Martonvásárnál tetõzik a víz, de Martonvásáron házak nincsenek veszélyben. Utána völgybe ér a Váli-víz és már a Dunába folyik, amely tudja fogadni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!