2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Segítség a mentõknek az új kormánytólForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-24 09:10:07
Új autókat és eszközöket kaphatnak a mentõk. Ugyanis az Országos Mentõszolgálat eszközállományának haladéktalan cseréje is szerepel a Fidesz kormányprogramjában.

A szombaton benyújtott dokumentum emellett több pénzt ígért a kórházaknak és a szakrendelõknek is. A kormányprogram az egészségügy területén fontos feladatként említi a várólisták csökkentését is.

Negyven év után is azonnal indult a lengyel mentõautó. Ilyenbõl több mint 8000 járta az ország útjait egészen a 90-es évek elejéig.

A mai autók már modernebbek, de ezeknél is újabbakra lenne szükség. Sok mentõautóban például nincs újraélesztõ készülék. A helyzet javulhat, ha a Fidesz betartja, amit a kormányprogramban vállalt. A szombaton benyújtott dokumentum szerint új autókat és eszközöket kaphat a mentõszolgálat, méghozzá haladéktalanul. A mentõszolgálat szóvivõje szerint szükség van a fejlesztésre.

"200-nál több mentõautót kell lecserélnünk, 20-nál is több mentõállomást kell építenünk, a mentõk irányítórendszerét is korszerûsíteni kell. És jó lenne, ha a mentõdolgozók is méltó bérezést kapnának" - mondta Gyõrfi Pál, az Országos Mentõszolgálat szóvivõje.

A kormányprogramban nemcsak a mentõknek, hanem a kórházaknak és szakrendelõknek is több pénzt ígérnek, emellett méltó béreket az orvosoknak. A Fidesz növelné a háziorvosok támogatását is, és vállalják, hogy fellépnek a hálapénz ellen.

A Zalai Megyei Kórházban akár hónapokat is várni kell egy csípõprotézis mûtétre. De nemcsak itt, hanem az ország számos kórházában hosszú a mûtétre várók sora, néhol akár éveket kell várni. A Fidesz kormányprogramjában azt ígéri, hogy felére csökkentik a várólistákat.

Változhatnak a patikanyitás szabályai is. A Fidesz szerint közel 600 kispatika ment csõdbe amiatt, hogy az elmúlt években könnyebb lett patikát alapítani. 2006-ban egyszerûsödtek a szabályok, a kormányprogramban az áll, szigorítanak a mostani rendszeren.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!