2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Öröm és könnygáz a Loki-meccsenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-24 18:43:54
Címkék: Sport, foci, NB1, Loki, bajnok
Vesztett, mégis nyert vasárnap este a Debrecen a magyar bajnokságon. A Loki ugyan 1-0-ra kikapott Kecskeméten, de mivel a Videotont is megverték Gyõrben, NB1-es bajnokok lettek.
A meccs után szurkolók szaladtak a pályára, hogy gratuláljanak a játékosoknak. A rendõrök könnygázzal próbálták megállítani õket, aztán feladták és a pályára engedték az ünneplõ tömeget. Gyõrben 6 embert állítottak elõ.

A bajnoki szezon vereséggel zárult a Debrecennek, mégis történetük legeredményesebb évét zárták. A vasárnap esti meccsükön annak ellenére ünnepeltek, hogy 1-0-ra kikaptak Kecskeméten. Ugyanis, ezzel egyidõben, a nagy riválisukat, a Videotont is legyõzték Gyõrben, tehát az élcsoportban nem változott a rangsor: a DVSC az elsõ, Székesfehérvár a második, Gyõr pedig a harmadik lett.

Az ünneplés a sípszó után azonnal elkezdõdött. A Loki szurkolói azonnal megbontották a kordont, hogy a pályára fussanak. A rendõrök könnygázzal válaszoltak.

„Megbontották a kordont, ekkor könnygázzal próbálták megakadályozni, hogy a pályára lépjenek. Mivel szándékaik békések voltak, a további intézkedés okafogyottá vált” – mondta Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun megyei RFK szóvivõje.

Tehát a végén már nem próbálták visszafogni a szurkolókat, így hirtelen több százan szaladtak a pályára, hogy személyesen gratuláljanak a játékosoknak, és megszerezzenek egy-egy ereklyeként szolgáló ruhadarabot. Például Szélesi Zoltán pólóját könyörögte le egy szurkoló, de volt, akirõl még az átizzadt alsópólót is lerángatták. Gyõrben, a Gyõr-Videoton meccsen is volt rendbontás: hat székesfehérvári szurkolót állítottak elõ - közülük ketten a rendõrökre támadtak.

A Loki addig nem rendez hivatalos ünnepséget, amíg le nem játsszák az utolsó mérkõzésüket, szerdán, Budapesten, a Magyar Kupa döntõjét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!