2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Börtön a szekta honlapjának feltöréséértForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-25 10:13:26
Egy év börtönbüntetésre ítélte egy amerikai szövetségi bíró egy férfit, aki 2008-ban feltörte a Szcientológia Egyház honlapját az Egyesült Államokban.
A fiatalember tagja annak a nemzetközi mozgalomnak, amelyik már évek óta küzd az Egyesült Államokban még nagy befolyással bíró egyház ellen.

Brian Mettenbrink egy év börtönbüntetést kapott, szabadulása után pedig további egy évig tanácsadásra kell járnia, miután Gary Feess szövetségi bíró "gyûlöletbûnténynek"minõsítette a szekta honlapjának feltörését. A nebraskai férfi két éve hatolt be a Szcientológia Egyház számítógépes rendszerébe, amit egy idõre használhatatlanná tett.

A bírósági iratok szerint a férfi az úgynevezett "Anonymus" csoport tagja, amelyik világszerte - így Magyarországon is - rendszeres akciókat szervez a szekta ellen. Nevüket onnan kapták, hogy maszkban tüntetnek, így elkerülve felismerhetõségüket és az esetleges megtorlást a több országban már betiltott, de az Egyesült Államokban még igen komoly befolyással rendelkezõ csoport részérõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!