2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Hitler rózsaszínbenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-25 10:29:54
Felháborodással reagáltak a szicíliaiak egy divatreklámra, mert az óriásplakátokon Hitler látható.
A második világháborús antifasiszta veteránok a plakátok azonnali eltávolítását követelték hétfõn.

Az óriásplakátokon Hitler egyenruhája rózsaszínû és karszalagján a horogkereszt helyett egy szívet látni. Ezt a plakátot Palermo több részén is elhelyezte a reklámcég, azzal a szöveggel, hogy "Változtasd meg a stílusod, ne kövesd a vezetõd!"

A plakátok hatalmas felháborodást váltottak ki az olasz sziget tartományi központjában. Az egykori partizánok levelet írtak Palermo polgármesterének, a tartományi kormányzónak és az államügyésznek valamint a médiának. "Nem értjük, hogyan engedhette meg a város vezetése ilyen plakátok kihelyezését. Követeljük, hogy azonnali távolításukat" - áll a levélben, amelyrõl a partizánszövetség vezetõje, Ottavio Terranova számolt be.

Terranova szerint a hitleres divatplakátok sértik az egykori partizánokat, a demokratikus értékeket és alkotmányos elveket. Daniele Manno, a reklámokért felelõs cég vezetõje azt mondta, hogy õk "gúnyt akarnak ûzni Hitlerbõl, nem pedig a bûneit semmibe venni". Manno szerint "csupán bátorítani akarják a fiatalokat, hogy a saját stílusukat kövessék, ne pedig más után menjenek". A reklámcég vezetõje elárulta, hogy a következõ hetekben tovább plakátokkal fognak megjelenni, például olyanokkal, amelyeken Mao Ce-tung látható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!