2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Szûrésekkel a Legegészségesebb város címértForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-25 11:19:19
Melyik lesz a legegészségesebb város Magyarország 19 megyeszékhelye közül? Ezt szeretnék tudni a gyõriek is, ...
akik közül több százan május 21-én megmérették magukat az Egy CSEpp Teszt ingyenes szûrõ napján a város fõterén.

Több mint 400 ember mérette meg a vércukorszintjét, öt százalékuknál magasabb volt az érték a kívánatosnál, volt, akinél 20,1-et mutatott a mûszer, ami többszöröse a normálisnak. Több százan mérették még vérnyomásukat, koleszterinszintjüket, vettek részt melanoma szûrésen, testösszetétel monitorozáson (ami a zsír és izom arányát vagy akár a szervek közötti zsír mértékét mutatja meg), és megismerkedhettek modern lépésszámlálókkal vagy a hatékony fényvédelem eszközeivel.

A gyõri volt az Egy CSEpp Teszt (ECSET) második állomása. Az ingyenes szûrõ programot az Erõs Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány indította el azzal a céllal, hogy minden megyeszékhelyen legyenek egészségügyi szûrések, és minél több ember kaphasson tanácsokat az egészséges táplálkozással vagy a rendszeres és ellenõrzött testmozgással kapcsolatban. Az országjáró körút végén, november 14-én, az Egy csepp Világnapon az Alapítvány átadja a „legegészségesebb város” díjat annak a megyeszékhelynek, ahol a leglelkesebbek voltak az emberek.

Az ECSET következõ állomása Szeged, ahol május 28-án pénteken 11:00 és 16:00 óra között a Klauzál téren állítják fel az Egy csepp figyelem Alapítvány sátrait. Ott lesz a szûréseken az RTL Klub sztárja, Ördög Nóra is, aki a megye szülötteként bíztatja az embereket arra, hogy rendszeresen vegyenek részt szûréseken.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!