2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Úrvacsora vétel és keresztelõ Pünkösdkor Körösszegapátiban.Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-05-25 15:32:15
Pünkösd elõtti vasárnap hat fiatal konfirmált a település református gyülekezetében.

Csizmadia Tibor református lelkész segítségével elõzõleg a konfirmációi elõkészítésen megismerkedtek a Szentírás alapigazságaival, az egyház rendszerével, törvényeivel. Ez az alkalom a fiatalok részére bizonyságtétel volt a hitrõl. A fiatalok ezen az ünnepi alkalmon a gyülekezet önálló, úrvacsorázó tagjává váltak. Ezt az ünnepi istentiszteletet a református egyház énekkara zárta.

Az elsõ úrvacsorájukat a konfirmandusok Turi Gréta, Szabó Julianna, Pénzes Borbála, Tokai Tamás, Groza Tamás és Varga László Pünkösd vasárnapján, ünnepélyes istentiszteleten vették a megjelent népes számú hívek elõtt. A megjelent hívek szülõk, rokonok, jelenlétükkel még ünnepélyesebbé tették ezt az eseményt, igazolva azt, hogy õk is nagy jelentõségûnek tartják ezt az alkalmat.

Pünkösd második napja sem volt hétköznapi a református gyülekezet életében. Az ünnepélyes istentisztelet befejezése után a tiszteletes úr Szabó Hanna és Prim Balázs gyermekeket keresztelte meg.

Az utóbbi idõben a református híveknél megélénkült az egyházi élet. Egyre több a templomba járó, magukénak érzik a hívek az egyházi közösséget. A keresztelések száma is növekedett. Egyre több család tartja fontosnak, hogy gyermekét a keresztség sákramentumában részesítse, s így a gyermek a tagjává válik a keresztyén anyaszentegyháznak.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!