2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Északkeleten heves zivatarok és jégesõ lehetForrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-05-26 09:34:12
Az ország északkeleti részében szerdán déltõl is számítani kell zivatarokra és jégesõre is. A hõmérséklet itt 24 fok körül alakul, délen 29 fok és sok napsütés várható. A hõmérséklet a hétvégére fog visszaesni.

A déli megyékben már napos, nyárias idõ várható, míg északkeleten még heves zivatarok és jégesõ is lehetséges szerdán déltõl, mondta az Indexnek az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) sajtóügyeletese.

Kedden este vörös riasztást rendeltek el négy régióban, a hirtelen szakadó esõ miatt több településen is utcákban állt a víz. Veszprémben és Pápán is mogyoró nagyságú jégdarabok estek, a leghevesebb órában csaknem ötvenezer villámot regisztráltak.

Szerdán az ország északkeleti harmadán narancs riasztás várható, zivatarok térségében 60-80 km/h-s széllökések is elõfordulhatnak. A hõmérséklet délen már 27-29 fok körül alakul, de északkeleten is 23-24 fokot mérhetnek.

 

Csütörtökön már nem lesz intenzív zivatar, de délután gomolyfelhõképzõdés, és záporok várhatók az északi és nyugati országrészben. Pénteken is hasonlóan alakul az idõjárás, azonban a hétvégére egy ciklon miatt többfelé várható zápor, néhol zivatar, a hõmérséklet pedig 20 fok köré esik vissza. A jövõ hét elején a hõmérséklet lassú emelkedésére lehet számítani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!