2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Orbán Viktor népszerûbb, mint valahaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-28 17:25:43
Soha nem látott népszerûségnek örvend második ciklusának kezdetén Orbán Viktor leendõ miniszterelnök a Századvég Alapítvány legfrissebb felmérése szerint.  
A megkérdezettek nagy többsége szerint a politikus készen áll az ország vezetésére. Orbán Viktor mellett a Fidesz-KDNP is növelte szimpatizánsai táborát a választások óta eltelt egy hónapban.

Egy hónappal az országgyûlési választások után tovább emelkedett a Fidesz-KDNP népszerûsége, egy most vasárnapi voksoláson már 63 százalék szavazna a pártszövetségre - ez derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb felmérésébõl. A kutatás szerint a növekvõ szimpátia egyfelõl az ilyenkor tapasztalt „gyõzteshez húzással” magyarázható, másrészt jelzi, hogy a kormányzati pozícióba került pártszövetség tervei „találkoznak a szélesebb választói elvárásokkal”.

A Fidesz-KDNP népszerûségének növekedése mellett a nagyobb ellenzéki pártok vesztettek támogatottságukból. Az MSZP-t egy most vasárnapi választáson az emberek 16, a Jobbikot pedig 11 százalék támogatná. Egyedül az LMP tudta stabilizálni saját szavazótáborát, a párt most 8 százalékon áll.

A felmérésbõl az is kiderül, hogy Orbán Viktor leendõ miniszterelnök sosem látott népszerûségnek örvend. Az emberek csaknem kétharmada - 63 százaléka - kedvezõ véleménnyel van róla, míg Mesterházy Attilát vagy Vona Gábort a megkérdezettek nagyjából egyötöde ítéli meg pozitívan.

A kutatás szerint az emberek 83 százaléka szerint Orbán Viktor készen áll az ország vezetésére. A megkérdezettek 77 százaléka szerint az új miniszterelnök okos, 81 százalékuk szerint erõs vezetõ, aki 68 százalékuk szerint törõdik az emberekkel és 51 százalékuk szerint szemben áll a Jobbikkal. Orbán Viktort a válaszadók 22 százaléka bosszúállónak, 17 százaléka diktátornak gondolja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!