2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Csányi: Összeomlik a forint, ha átváltják a devizahiteleketForrás: Origo
Utolsó módosítás: 2010-05-28 17:43:00
A devizaalapú hitelek teljes hazai állománya átváltásának vállalhatatlan következményei lennének, ezért ez nem kivitelezhetõ - mondta Csányi Sándor, ...

az OTP elsõ embere egy pénteki rádiómûsorban. Kijelentette, nem kell elsietni az euróbevezetést.

 

Nem lehet átváltani forintra a devizahitelek teljes állományát, de még a lakáshitelekét sem - mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója az MR1-Kossuth Rádió péntek reggeli mûsorában. Az átváltás lehetõségét a Fidesz politikusai többször felvetették az elmúlt hetekben.

A bankvezér álláspontját azzal indokolta, hogy ha megtörténne az átváltás, összeomlana forint, és az átváltás évente 230 milliárd forint tehernövekedést jelentene lakosságnak, ami szerinte vállalhatatlan. Ugyanakkor jelezte, a bankrendszernek részt kell vállalnia a nehéz helyzetû adósok megsegítésében, és erre képes is.

Csányi azt is mondta, hogy ha Magyarország képes nagyon fegyelmezett költségvetési politikát folytatni, akkor nem kell nagyon sietni az euró bevezetésével - szigorú gazdaságpolitika mellett "kár lenne elveszíteni azt a mozgásteret", amit egy önálló valuta ad.

Az OTP-vezér ettõl függetlenül úgy gondolja, ki kellene tûzni egy euróbevezetési céldátumot, és szükséges konvergenciaprogramhoz tartania kellene magát a kormánynak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!