2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Wieszt magyarázkodik, az MSZP háborogForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-31 09:56:34
Kezdeményezi az MSZP, hogy függesszék fel a botrányba keveredett Wieszt János párttagságát. Közben a szocialista önkormányzati képviselõ újabb magyarázattal állt elõ.
Azt állítja, hogy nem csúszópénzt, hanem kölcsönt kapott. A politikus egy rejtett kamerás felvétel szerint 2007-ben vett át egy pénzzel teli borítékot.

Wieszt János szombaton az Echo TV-ben beszélt, miért vette el azt a borítékot, amiben állítólag 2,2 millió forint volt. A botrány kirobbanásakor még nem emlékezett a körülményekre, de szombaton már egy kézzel írt váltót is bemutatott, ami szerinte bizonyítja az õ verzióját.

„Amikor ez a kölcsönügylet végbe ment, akkor egy okirat készült, ez az okirat, amikor a kölcsönt visszafizettem, visszakerült hozzám és véletlenül megmaradt nálam” – mondta el Wieszt János, a XI. kerület szocialista önkormányzati képviselõje.

A videót készítõ vállalkozó állítja, õ biztosan nem adott kölcsönt. A pénzt azért kellett fizetnie, hogy megvehessen egy önkormányzati ingatlant.

„Semmiféle papírt nem írtam alá, az egyetlen, amit aláírtam, az hivatalos önkormányzati adás-vételi szerzõdés volt” – mondta Gálfi István vállalkozó.

Úgy tûnik az MSZP-nek sem elég Wieszt János magyarázata. A politikus szombaton még azt mondta, nem mond le, a párt elnöke viszont vasárnap bejelentette, kezdeményezik párttagságának felfüggesztését.

„Láttam, hogy megkezdett egy magyarázatot, ez még nem a tisztázás, ezért arra az idõre, amíg ez a tisztázás meg nem valósul, addig érvényes a felfüggesztés kezdeményezése” – mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke.

A pártelnök azt mondta, ha Wieszt nem mond le önkormányzati képviselõi helyérõl, kizárhatják a frakcióból.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!