2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Kitelepítés a víz miatt RózsavölgybenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-31 11:57:11
Még hétfõn reggel is folyamatosan dolgoznak a tûzoltók a XXII. kerületben, ahol vasárnap megáradt egy patak az Ady Endre útnál. Közvetlen életveszély nincs, ...
de többen kiköltöztek a beázott lakásokból. A víz alámosta a 41-es villamos töltését is, ezért egy szakaszon pótlóbuszok járnak.

A vasárnapi hirtelen lezúduló esõ miatt kiöntött a Kõérberki patak a XXII. kerületben. A víz utcákat öntött el és alámosta a villamossíneket is.

Dobson Tibor, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság kommunikációs fõosztályvezetõje a Független Hírügynökség kérdésére hétfõn reggel elmondta, hogy a tûzoltók egész éjszaka dolgoztak a környéken és a kárelhárítás még tovább tart hétfõn is. A tûzoltók munkája jelenleg fõként szivattyúzásból áll az elöntött XXII. kerületi részeken: az utcákból és a pincékbõl szivattyúzzák ki a vizet. Egy autószerelõ mûhelyt is kimosott a víz, onnan az esõvízzel olaj került a környezetbe, emiatt a Közép Duna-völgyi Környezetvédelmi Igazgatóság szakemberei is vizsgálódnak a helyszínen.

Az elöntött házak nem életveszélyesek, a lakók, akiknek beázott a házuk, maguktól költöztek ki ideiglenesen, így pontosan nem tudni, hány ember hagyta el a házát és mennyien maradtak ott.

A BKV fõdiszpécsere úgy tájékoztatott, hogy az áradás a 41-es villamosok közlekedését befolyásolja. A járatok nem mennek ki Kamaraerdõig, a villamosokat a Savoya park és Kamaraerdõ között pótlóbuszok helyettesítik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!