2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Elárasztják munkával a tûzoltókatForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-02 13:11:50
Egy nap alatt körülbelül 1600 riasztást kaptak az országban a tûzoltók keddtõl szerda reggelig, az esetek 90 százalékában vízszivattyúzáshoz hívták õket a katasztrófavédelem adatai szerint.
Több mint 500 településen védekeznek most az árvíz ellen, és több mint 480 embernek kellett elhagynia az otthonát. A Nógrád megyei Pásztó térségében veszélyhelyzetet hirdetett ki kedd este a Kormányzati Koordinációs Bizottság, a város térségébõl eddig 194 embert telepítettek ki.

A Gyõr-Moson-Sopron megyei Bõnybe a Cuhai Bakony-ér áradása miatt 60 tûzoltót vezényeltek át. A tûzoltók homokzsákokkal védekeznek, hogy ne következzen be a két héttel ezelõtti katasztrófa, amikor több utcát is elöntött az áradat - mondta a Független Hírügynökségnek szerda reggel Szentes György, az országos katasztrófavédelem szóvivõje. Pásztóra Budapestrõl 500 tábori ágyat indítottak útnak, és pszichológusok is segítenek az ott kitelepített embereknek.

A szóvivõ tájékoztatása szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tovább áradnak a folyók, a Hernád és a Sajó menti településekre 333 tûzoltót irányítottak át.

Dobson Tibor, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság kommunikációs osztályvezetõje elmondta: szerda reggel 45 tûzoltó indul a Borsod megyei Sajóecsegre, várhatóan öt napig maradnak, hogy segítsenek az árvízi munkákban.

A Független Hírügynökség értesülései szerint Baranya megyében éjjel átvágták a Baranya-csatorna gátját, a vizet mezõgazdasági területre terelték, így sikerült elkerülni, hogy a víz elöntse Vásárosdombót és Sásdot.

A Tolna megyei Bikácson egy ház fala dõlt ki a megduzzadt András-patak miatt. Az ott lakót kiköltöztették, rokonainál húzta meg magát. Pakson a 6-os fõút mellett megcsúszott a löszfal, emiatt egy családi ház fala megrepedt. A statikus szerint az épület biztonságos maradt, de a repedt falú szobába nem mehetnek be a lakók. Csikóstöttösön továbbra sem térhetett haza az a 38 ember, akit a Petõfi utcából költöztettek ki egy héttel ezelõtt. A Baranya patak itt árad, de egyelõre nem öntötte el újra az utcát, az épületek azonban még vizesek, így azokban lakni nem lehet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!