2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Veszélyben a korengedményes nyugdíjForrás: origo
Utolsó módosítás: 2008-11-20 15:07:17
Jövõre megszûnhet a korengedményes nyugdíj, ráadásul további szigorításokra is lehet számítani, péládul a gyerekkedvezménynek is búcsút mondhatnak az érintettek.

Amennyiben a jelenleg érvényes szabályok maradnak érvényben jövõre, akkor a megszûnik korengedményes nyugdíj intézménye, ez pedig azt jelentené, hogy egy adott cég - közös megegyezéssel - nem küldhetné nyugdíjba alkalmazottját - írja a Néspzabadság az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóságra hivatkozva. Úgy tudni, hogy folynak az egyeztetések arról, hogy hogyan lehetne mégis megtartani a korengedményes nyugdíjt.

Januártól - korábban jóváhagyott döntések alapján - további szigorítás is elképzelhetõ: aki az elõírtnál korábban vonul nyugdíjállománnyal, az csökkentett járandóságot kap, amennyiben nem tudja felmutatni a 40 éves munkaviszonyt, ráadásul a nõknél pedig megszûnik a gyerekkedvezmény. Vagyis a nõk - az eddigi 37 helyett - csak 39 éves munkaviszony után kérhetik nyugdíjazásukat, és megszûnik az a lehetõséget, amelynek köszönhetõen gyerekenként egy esztendõvel póõlthatóak lettek volna az elõírt szinthez hiányó évek.

Hozzászólások
Beküldte: Kritikus (2008-11-21 12:29:33)

A mai fiatalságnak már valószínû nem is lesz nyugdíja!!!

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!