2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Az év kreatív ígéreteForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-04 17:25:07
Pénteken nyílik az „Az év kreatív ígérete“ címû pályázatra érkezett munkákból kiállítás a Millenárison. A pályázat mottója: Ami tetszik a világból – mutasd meg másoknak is!
Ami nem tetszik, változtasd meg! A kiírás szerint olyan középiskolások és alkotók munkáit várták, akik tanulmányaikat mûvészeti felsõoktatási intézményben kívánják folytatni 2010-ben.

Sok tehetséges, fiatal mûvész érezte úgy, hogy szeretné megmutatni a világot a saját mûvészeti alkotásán keresztül, hiszen a négy kategóriában mintegy 200 mû érkezett. A díjakat a kiállítás megnyitóján adják át. A pályázat kategóriái: fotográfia, média design, mozgókép-film-videó és grafika. A legjobbnak ítélt pályamunkákat a BKF a Millenáris Teátrum Piros-Fekete Galériájában állítja ki 2010. június 4. és 18. között. A kiállítás ingyenesen látogatható.

Az Év Kreatív Ígérete címû pályázatot a BKF Mûvészeti Intézete hirdette meg 2009 õszén. Az alkotásokat az intézményben a 2010/11-es tanévben induló négy mûvészeti szak vezetõi és tanárai értékelték. Olyan középiskolások és alkotók munkáit várták, akik tanulmányaikat mûvészeti felsõoktatási intézményben kívánják folytatni 2010-ben.

A nyertesek kategóriánként egy-egy MacBook-ot kaptak, míg különdíjként a BKF mûvészeti szakára szóló ösztöndíjat vehet át az, akit a zsûri arra érdemesnek talált.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!