2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Jobbik: minden javaslatot lesöpör a kormányForrás: Privátbankár
Utolsó módosítás: 2010-06-04 17:31:45
A Jobbik szerint azt a tendenciát lehet megfigyelni, hogy a kormánytöbbség a parlamenti bizottságokban folyamatosan leszavazza az ellenzéki módosító indítványokat, így a párt szerint azok még akkor sem kerülhetnek az Országgyûlés elé, ha a legnagyobb társadalmi igényeket elégítenék ki.

Gyenes Géza, az Országgyûlés egészségügyi bizottságának jobbikos alelnöke a parlament épületében tartott sajtótájékoztatón kifejtette: pártja egyetért azzal, hogy a közfeladatokat ellátó személyeket a jelenleginél még nagyobb védelem illesse meg, a Jobbik ugyanakkor ezt a védelmet - a kormánytöbbséggel ellentétben - nem csak a pedagógusokra, hanem az egészségügyben, a szociális ágazatban és gyermekvédelmi ágazatban dolgozókra, illetve a tûzoltókra és a polgárõrökre is kiterjesztené.

Hozzátette: a Jobbik javaslatát kedden az Országgyûlés mellett az alkotmányügyi és az emberi jogi bizottság sem támogatta, holott az "elõterjesztõk is érezték, hogy hibáztak" az érintettek körének kiválasztásában, de a "kétharmados gõgjük" nem engedte, hogy ezt a hibát kijavítsák.

A parlament kedden szavazott a büntetõ törvénykönyv (Btk.) módosításához benyújtott módosító indítványokról. Az elõterjesztés szigorúbban büntetné a tanárokkal szemben elkövetett erõszakos bûncselekményeket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!