2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Loptak az árvízkárosultaktól!Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-08 08:48:58
Döbbenetes: a bõnyi árvízkárosultaknak szánt adományokat lopták el ismeretlenek egy gönyûi raktárból a hétvégén.
A betörõk az egész helyiséget felforgatták, és a Vöröskereszt által gyûjtött ruhák és élelmiszerek egy részét elvitték.

A hétvégi fosztogatás nyoma még hétfõn is jól látszik. A lezárt dobozokat felnyitották, összeborogatták, a bennük lévõ ruhákat pedig szétdobálták. A rendetlenség miatt egyelõre azt sem tudni, mit vittek el a betörõk, de a Vöröskeresztnél azt mondják, a legnagyobb kár erkölcsileg érte õket.

„Van egy felelõtlen ember, vagy kettõ, nem tudom hányan voltak, akik viszont tönkreteszik másnak a munkáját, és abból visznek el, amit tényleg rászorultak kaptak volna” – mondta Lencse Gézáné, a Gönyûi Vöröskereszt gazdasági vezetõje.

Az ellopott ruhák és élelmiszerek is a bõnyi nyugdíjas klubhoz kerültek volna, hogy aztán – hasonlóan a már ott lévõ adományokhoz – eljutassák azokat a helyi árvízkárosultakhoz. A bõnyieket szintén megdöbbentette a betörés.

„Szomorúan vettük tudomásul, ugyanis lehet, hogy ma mi vagyunk bajban, holnap õk lesznek bajban, vagy éppen az lesz bajban, aki elvitte” – mondta Varga Mihályné, a Bõnyi Nyugdíjas Klub vezetõje.

Három héttel ezelõtt, az elsõ áradáskor Bõnyben mintegy 130 embert kellett kitelepíteni. Közülük sokan máig nem költözhettek vissza otthonaikba. Az egy hete érkezett újabb áradástól a falut már sikerült megvédeni, bár az egy kilométer hosszan kiépített gát többször is átszakadt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!