2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Rabok is dolgoznak a DunakanyarbanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-08 09:16:29
Kisebb az árvíz a Dunakanyar környékén, mint négy éve, de most is több tucat házat árasztott el a víz, hétfõ estére várják a tetõzést.
Mint mindenhol, itt is homokzsákokkal próbálnak védekezni, Nagymaroson rabok is munkába álltak.

Nagymaroson hétfõn csónakkal volt a legegyszerûbb közlekedni.

Ablaktörlõt szúrt le a földbe Szûcs Géza, hogy lássa, mennyit emelkedik a víz. Nekik már mindegy, házukat körbevette a Duna. Van, aki mobiljárdát csinált, hogy kijusson. Van, aki inkább nem mozdul.

„Ez a harmadik vagy negyedik árvízünk. Úgy készülünk, hogy amikor emelkedik a Duna, akkor felpakolunk és nézzük a teraszról, hogy mi van”

„Én tapasztalt vagyok és bespájzoltam, csak az a baj, hogy elzárták a gázt.”

Az elmúlt napokban több tízezer homokzsákot töltöttek meg a Dunakanyarban és nemcsak a helyiek. Vasárnap újpest drukkerek segítettek Szõdligeten. Rajtuk kívül még összesen ezerháromszáz rab és kilencszáz börtönõr dolgozik a gátakon. A rabok önként jelentkeztek és szigorú szûrõn estek át.

„Több szempontot veszünk ilyenkor figyelembe. Azt is, hogy mennyi ideje van hátra a szabadulásig, van-e feltételes szabadlábra helyezése, de ami a legfontosabb, hogy milyen biztonsági csoportba sorolható” – mondta Széles Gábor, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának ezredese.

Hiába a tiltás, Vácott volt, aki kihasználta, hogy nem kell annyit gyalogolni a vízig. A városban a dunaparti sétányt árasztotta el a folyó. A másik parton sem volt ez másképp, homokzsákokkal védekeznek ott is. Szentendrén még a tûzoltóság búvárait is bevetették azért, hogy a gát alját fóliákkal erõsítsék meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!