2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A lottó nyereményalapjának felét az árvízkárosultaknak adnákForrás: Világgazdaság Online
Utolsó módosítás: 2010-06-08 10:24:11
A Magyar Szerencsejáték Szövetség azt javasolja, hogy a Szerencsejáték Zrt. találja meg a módot arra, hogy a felhalmozódott több mint 2,5 milliárdos nyereményalap 50 százaléka - a játékosok hozzájárulásával - az árvízkárosultakhoz kerüljön.

„Ez a kezdeményezés amellett, hogy számottevõ forráshoz juttathatja az önhibájukon kívül bajba került károsultakat, a nemzeti összefogás és a szolidaritás olyan példája lehet, amilyenbõl fájdalmasan keveset tapasztalunk mindennapjainkban” - mondta Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke. Az akció részleteinek kidolgozásában a Szövetség szakemberei szívesen közremûködnek.

 

A Szövetség emellett úgy döntött, hogy pénzfelajánlást tesz, mellyel árvízkárosult iskolás gyermekek nyári balatoni üdültetését teszi lehetõvé. Felkérte tagjait, hogy helyben, egyénileg is segítsék a bajba jutottakat.  A Szövetség ezzel együtt szorgalmazza, hogy az üzemeltetõk az országban található játéktermekben pénzgyûjtõ ládákat helyezzenek el, és a szerencsés játékosokat nyereményük egy  részének felajánlására biztassák. Az így összegyûjtött  pénzt a Szövetség szintén az árvízkárosultak  rendelkezésére bocsátja.

A Magyar Szerencsejáték Szövetség a szerencsejáték ipar kisvállalkozóit tömörítõ érdekvédelmi szervezet. A  Szövetségnek több mint 300 vállalkozás a tagja, melyek  együttesen a magyarországi pénznyerõ automaták több mint 60  %-át üzemeltetik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!