2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Panaszlevél a rendõröktõlForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-08 11:44:45
Nyílt panaszlevéllel fordult a Független Rendõr Szakszervezet (FRSZ) Pintér Sándor belügyminiszterhez az árvízi védekezésben résztvevõ rendõrök ellátása miatt.
Véleményük szerint a rendõrök nem mindenhol kapnak megfelelõ élelmet, kevés a víz és a pihenésük sem megoldott.

Pongó Géza fõtitkár hétfõn azért fordult a belügyminiszterhez, mert a katasztrófa sújtotta területekre vezényelt rendõri állomány ellátásával és pihentetésével kapcsolatban is több szervezési hibát észleltek. A szakszervezet kifogásolja, hogy a koordináció hiánya miatt egyes településekre jóval több, máshová pedig jelentõsen kevesebb élelmiszert küldtek, mint amennyire szükség lett volna, és az ivóvíz sem mindenhol elég. Az FRSZ szóvá teszi, hogy néhol több, mint kétszer annyi rendõrt vezényeltek, mint amennyire szükség lett volna, miközben eredeti szolgálati helyükön alig maradt valaki.

A levél tartalma szerint a Hajdú-Bihar megyei rendõröket 24 órás szolgálatba rendelték be, a váltás azonban elmaradt, ráadásul órákon át nem kaptak feladatot. A fõtitkár levele szerint a koordináció hiányára utal az is, hogy az Ongára vezényelt, pihenõjét megkezdõ állományt az éjszaka közepén csak azért keltették fel, hogy vonuljanak át egy Miskolcon kijelölt szállásra, ami két órával rövidítette meg pihenõjüket, majd az elõre kijelölt idõpontnál hamarabb riadóztatták õket, hogy vonuljanak vissza eredeti bevetési helyükre. Az állomány így szombat éjjel mindössze négy órát tudott aludni, úgy, hogy az elõzõ éjszaka is csak két óra pihenõt kaptak.

A levél szerint a tisztálkodási lehetõségek siralmasak, még mobil vécébõl sincs elég, tábori ágyak helyett szivacson, a földön alszanak a rendõrök. Nincs összehangolva a védekezésben résztvevõ különbözõ szervek tevékenysége, mindegyik szerv csak a saját állománya ellátásával foglalkozik, ahelyett, hogy ésszerû munkamegosztással gondoskodnának a kollegák ellátásáról.

A szakszervezet szerint a problémákat az okozza, hogy az Észak-Magyarországi Gazdasági Ellátó Igazgatóság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendõr-fõkapitányság operatív törzse között nincs megfelelõ kommunikáció. Mindezekre tekintettel a szakszervezet kezdeményezi Pintér Sándor miniszter soron kívüli intézkedését, a kialakult logisztikai problémák megoldása és az árvízi védekezésben résztvevõ rendõrök elvárható szintû ellátásának biztosítása érdekében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!